Reamintire legata de valabilitatea cardurilor nationale de sanatate

07/01/2019

Reamintire legata de valabilitatea cardurilor nationale de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reamintire-legata-de-valabilitatea-cardurilor-nationale-de-sanatate/

CNAS reaminteste ca valabilitatea cardurilor nationale de sanatate a fost prelungita de la 5 la 7 ani.
Acest lucru inseamna ca asiguratii pot folosi la toti furnizorii de servicii medicale aflati in relatii contractuale cu o casa de asigurari de sanatate cardurile de sanatate inca doi ani dupa data inscrisa pe suprafata documentului, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate catre asigurati.

Continut educational:

“De exemplu, toate cardurile care au inscrisa data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile pana la 31.01.2021. Aceasta inseamna ca detinatorul de card nu are nevoie de adeverinta sau de alte modalitati de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurarilor sociale de sanatate”, se arata intr-o informare emisa de CNAS.

Calitatea de asigurat poate fi verificata si pe site-ul CNAS, in sectiunea „Servicii” – „Verificare asigurat” sau utilizand linkul: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html

6 Comentarii

 1. Mihai Georgeta says:

  Buna ziua,daca trebuie sa schimb domiciliul si implicit si adresa , trebuie să schimb si cardul de sănătate, sau ramane același pt ca am aceleași date personale?

 2. nemes tibor says:

  Problema este,daca asa functioneaza sistemul de card,de ce dracu se prlungeste valabilitatea,sa produca numai neplaceri pt medici si bolnavi?Oare cine isi asuma responsabilitatea pt totalul esec al acestui sistem in moarte cerebrala?!!!!Numai pt a-i poate da amenzi usturatoare MF pt niste obligatii proaste,inventate,cu obligivitate de SM de la med spec pt MF pt prescriere Rp!Supraincarcars de sistem si o sansa de-a descarca fondurile ,in loc sa inzestram cab med fam cu dotari,sa se rezolve 35%din cazuri in loc de B de trimitere,care Imediat ajung la 35%din cazuri!!!!Inseamna golirea rolului MF,inseamna totalul dezinteresde-a inzestra CMF,inseamna furt organizat din sistem pt med spec la 3 luni,inseamna totala ignorare a activitatii MF!!Sunt total dezamagit si revoltat si raman in sistem pt ca am o pensie mizerabila de 1630 _ron!Chiar,nu are nimeni nici o rezolvare pt ca MF sa poate reprimi de MS
  ,,ca acet experiment pe spiarea celor din gen 70-75 a fost un esec total!!!!

 3. Nelu says:

  Si de ce trebuie sa aiba termen de valabilitate…pt. a incasa cineva bani pt. Altele noi ?

 4. Dincă Viorela-Andreea says:

  Buna ziua.Daca m-am casatorit si mi-am schimbat numele de familie,trebuie sa anunt la cnas? Cum trebuie sa procedez astfel incat noul card sa fie emis pe numele de casatorie? Multumesc anticipat.

 5. Șișu Ana says:

  Bună ziua, pentru cei care au împlinit 18 ani și cardul nu a fost emis cum se poate proceda? Mulțumesc anticipat și o zi minunata!

 6. Mariana says:

  Nu toți ” deținătorii de card de sănătate” sunt asigurați. Uneori sistemul ii menține asigurați încă 3 luni după ce le expira calitatea de asigurat și dacă li se emit rețete pentru că în momentul respectiv apar asigurați li se impută medicilor. De aceea este nevoie ca asigurații să facă dovada calității de asigurat!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Spitalele romanesti, atacate de hackeri chinezi

Cate ore pe zi ar trebui sa lucreze un medic

Avocatul Poporului angajeaza medici

Presedintele AMFB: Numarul cabinetelor medicale de la sat este de 26 de ori mai mic decat cel de la oras

Proiecte noi referitoare la ingrijrile medicale pentru pacienti