Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinarea

25/01/2013

Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reactiile-postvaccinale-sunt-minore-fata-de-riscurile-bolii-pentru-care-se-recomanda-vaccinarea/

Conform statisticilor, s-a constat ca vaccinurile de ultima generatie care se folosesc la imunizarea populatiei in ultimii ani conduc la un numar mai mic de situatii cand apar reactii adverse la administrare, comparativ cu vaccinurile mai vechi.

Cele mai frecvente reactii cu care se confrunta medicii sunt cele locale, cum ar fi aparitia eritemului sau a a abcesului la locul inocularii. Vestea buna este ca desi sunt posibile encefalopatii, stari de colaps sau sindroame de soc toxico-septic, acestea se intalnesc foarte rar.In functie de cauza lor, reactiile adverse pot fi: reactii adverse induse de vaccin, reactii potentate de vaccin, defecte de fabricatie sau manipulare, precum si coincidente  care apar dupa administrarea unui vaccin,  fara a se putea stabili o relatie cauzala cu vaccinul. Este important de stiut ca indiferent de reactia care apare, aceasta trebuie raportata La Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Mai multe informatii despre acest subiect se pot  gasi in cursul “Introducere in vaccinologie” postat pe patforma noastra.

Mai multe informatii despre vaccinare puteti afla parcurgand cursul online “Introducere in Vaccinologie” disponibil pe platforma www.FormareMedicala.ro, creditat cu 8 puncte EMC.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

Autor: Dorina Pirau

1 Comentarii

  1. Gigel says:

    Sindromul morţii subite la sugar e un mic inconvenient.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ministrul Sanatatii: Speram ca in a doua jumatate a lunii octombrie sa mergem pe o panta descendenta a cazurilor Covid

Studiu: Persoanele infectate cu Covid-19 pot transmite boala animlelor de companie

In farmaciile rusesti va fi disponibil un medicament antiviral destinat tratarii formelor usoare si moderate de Covid

Ziua Mondiala Alzheimer | Medic de familie: Este important ca boala sa fie recunoscuta la timp; Apropiatii si medicul de familie au rol de baza

Comisia Europeana: Pacientii spitalizati ar trebui testati atat pentru Covid-19, cat si pentru gripa in sezonul gripal