Reactia pacientilor, importanta in lupta impotriva bolilor cardiace

26/10/2011

Reactia pacientilor, importanta in lupta impotriva bolilor cardiace

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/reactia-pacientilor-importanta-in-lupta-impotriva-bolilor-cardiace/

Noul presedinte al Societatii Romane de Cardiologie, prof. dr. Ioan Coman, instalat in functie de la 1 octombrie, sustine ca va incerca sa realizeze un forum al pacientilor.

“Consider ca in lupta impotriva bolilor cardiovasculare este nevoie si de o reactie activa din partea pacientilor, care sa ne ofere si punctul lor de vedere. O prima actiune in acest sens va fi crearea unui forum al pacientilor”, a precizat prof. dr. Ioan Coman, actualul presedinte al SRC.

Peste 2.300 de medici, prezenti la cel de-al 50-lea Congres National de Cardiologie

Anul acesta, au participat la Congresul National de Cardiologie 2.300 de medici cardiologi si de alte specialitati, carora li s-au alaturat si 40 de invitati straini. Printre acestia din urma, s-au numarat prof. Michel Komajda, presedintele Societatii Europene de Cardiologie si vicepresedintele aceleiasi societati – prof. Fausto Pinto.

In cadrul intalnirii, organizate la Sinaia, au fost sustinute 75 de sesiuni moderate de profesori si medici cardiologi si s-au desfasurat 17 simpozioane de firme.

Fostii presedinti – premiati

Totodata, s-au acordat medalii de onoare fostilor presedinti pentru contributia exceptionala in dezvoltarea Societatii Romane de Cardiologie. Au fost omagiati prof. dr. Eduard Apetrei, prof. dr. Cezar Macarie, prof. dr. Carmen Ginghina si prof. dr. Radu Capalneanu.

La sesiunea de incheiere a manifestarii, prof. dr. Dan Deleanu a primit Medalie de Onoare pentru contributia adusa la dezvoltarea societatii pe care a condus-o pana la 1 octombrie, cand i-a predat stafeta prof. dr. Ioan Coman.

Participantii s-au aratat incantati de manifestare

Parerea generala a participantilor la eveniment este ca manifestarea a fost bine organizata, temele discutate fiind foarte bine alese.

“Am avut perceptia ca am participat la un Congres nu numai foarte bine organizat, dar si cu teme extrem de bine alese. Am ramas extrem de placut impresionat de calitatea prezentarilor. A fost foarte bine”, sustine dr. Gheorghe Cerin, din Italia.

Felicitari au fost adresate organizatorilor si din partea prof. dr. Margalit Lorber, din cadrul Centrului Medical Rambam din Israel: “Organizatia dvs. ne-a facut foarte placuta sederea in Romania. Voi fi incantat sa particip si pe viitor la alte activitati, atat clinice, cat si academice”.

Autor: Mirabela Viasu

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: