Rata de imbolnavire de Covid-19 in randul personalului medical este in scadere

14/10/2020

Rata de imbolnavire de Covid-19 in randul personalului medical este in scadere

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rata-de-imbolnavire-de-covid-19-in-randul-personalului-medical-este-in-scadere/

Rata de infectare cu noul coronavirus in randul personalului medical este in scadere, chiar si in tarile in care pandemia de Covid-19 continua sa avanseze intr-un ritm rapid, au anuntat reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citati de AFP.

OMS raporteaza ca datele colectate din 83 de tari, cele mai multe din Europa si cele doua Americi, arata ca, de acum, “exista o scadere substantiala a infectarilor (in randul personalului medical, n.r.) fata de perioada de inceput a pandemiei”, noteaza si Agerpres.

Daca OMS evoca in trecut un procent de 14% de angajati sanitari infectati, acest procent este, in prezent, mai apropiat de cel inregistrat in populatia generala: mai putin de 3% in numeroase tari.

Continut educational:

Procentul angajatilor medicali din totalul persoanelor nou infectate “este intr-o scadere constanta”, a subliniat Anne Perrocheau, medic epidemiolog din cadrul OMS, conform surselor citate.

Explozia de cazuri de COVID-19 in randul personalului medical la inceputul pandemiei se explica prin lipsa echipamentelor de protectie, raportata aproape peste tot in lume, inclusiv in unele dintre cele mai dezvoltate tari.

Aprovizionarea cu echipamente de protectie este mai buna in prezent in cele mai multe tari, iar angajatii din sectorul medical au avut timp sa fie instruiti.

Etichete: personal medical covid-19, cadre medicale coronavirus, oms

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului