Raspandire comunitara accelerata, in Arges | Aproape 100 de cazuri Covid-19 pe zi

04/08/2020
Raspandire comunitara accelerata, in Arges | Aproape 100 de cazuri Covid-19 pe zi

Raspandire comunitara accelerata, in Arges | Aproape 100 de cazuri Covid-19 pe zi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raspandire-comunitara-accelerata-in-arges-aproape-100-de-cazuri-covid-19-pe-zi/

In judetul Arges exista o raspandire comunitara accelerata a noului coronavirus, numarul cazurilor stabilizandu-se, in ultima perioada, la circa 100 pe zi, a anuntat prefectul Emanuel Soare.

“Este o raspandire comunitara accelerata la nivelul judetului Arges, aproape in toate localitatile exista cazuri active. (…) Avem intr-adevar un numar mare de cazuri, dar incepand din luna iulie (…) noi suntem pe acest plafon. Suntem in jurul cifrei de 100, da, este o cifra mare, dar suntem pe un plafon, nu-l depasim, e drept ca nici nu scadem, deocamdata”, a declarat prefectul de Arges, citat de Argerpres.

Potrivit acestuia, numarul mare de cazuri inregistrate este si o consecinta a numarului mare de teste efectuate in judet.

“Suntem cu mult peste media judetelor la numarul de teste, am depasit de mult 20.000 de teste efectuate. Avem 400, 450, uneori si peste 500 de teste pe zi. Raportat la numarul populatiei, din datele primare pe care le avem sunt sigur ca testam mai mult decat testeaza Bucurestiul, raportat la populatie. (…) Nu putem contoriza la acest moment testele care se fac la nivelul laboratoarelor private”, a mai spus Soare, conform sursei citate,

El a precizat ca sunt in judet sase laboratoare private care fac recoltari si care raporteaza doar testele pozitive.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Masurile suplimentare impuse in Arges sunt: purtarea mastilor in spatii deschise, limitarea programului teraselor, inchiderea piscinelor si a salilor de sport si chiar carantinarea a doua comune.

De asemenea, directorul Directiei de Sanatate Publica Arges, Sorina Hontaru, a atras atentia asupra deficitului de paturi de terapie intensiva si de cadre medicale, in contextul cresterii zilnice a numarului de internari.

In prezent, in spitalele de aici sunt internati 572 de pacienti, iar 439 de persoane s-au externat la cerere.

Etichete: transmitere comunitara coronavirus, cazuri covid-19, cazuri covid arges

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: