Raport: Circa 400 de copii mor in fiecare zi din cauza rujeolei

11/11/2016

Raport: Circa 400 de copii mor in fiecare zi din cauza rujeolei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-circa-400-de-copii-mor-in-fiecare-zi-din-cauza-rujeolei/

rujeolaNumarul deceselor cauzate de rujeola a scazut cu 79% la nivel mondial incepand cu anul 2000, in principal datorita unei ample campanii de vaccinare, insa circa 400 de copii mor in continuare in fiecare zi din cauza acestei boli, sustin expertii in sanatate, citati de Reuters.
Intr-un raport despre eforturile la nivel global de eradicare a rujeolei, Fondul Natiunilor Unite pentru Copii, Organizatia Mondiala a Sanatatii si alte organisme de profil au subliniat ca lupta impotriva acestei boli este afectata in principal de lipsa vointei politice de a imuniza fiecare copil, nu de lipsa instrumentelor sau a cunostintelor despre rujeola, relateaza si Agerpres.

“In lipsa acestui angajament (politic, n.red.), copiii vor continua sa moara din cauza acestei boli usor si ieftin de prevenit”, a declarat Robin Nandy, directorul pentru imunizare din cadrul UNICEF, potrivit surselor citate.
Conform raportului, campaniile de vaccinare in masa impotriva rujeolei si o crestere la nivel global a vaccinarilor de baza au salvat circa 20,3 milioane de copii intre 2000 si 2015.

Totusi, documentul avertizeaza ca aceasta protectie impotriva rujeolei nu este una uniforma, iar in unele tari, o mare parte din copii nu sunt vaccinati. In 2015, circa 20 de milioane de copii au ramas nevaccinati impotriva rujeolei si aproximativ 134.000 au murit din cauza acestei boli.

Republica Democrata Congo, Etiopia, India, Indonezia, Nigeria si Pakistan sunt tarile de unde provin jumatate dintre copiii nevaccinati si 75% dintre decesele provocate de aceasta boala.

Potrivit raportului publicat de UNICEF, OMS, Alianta Globala pentru vaccinuri si imunizare GAVI si Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (SUA), in 2015, focare importante de rujeola au fost raportate in Egipt, Etiopia, Kargastan, Germania si Mongolia, in ultimele doua tari, boala afectand persoane in varsta, mai precizeaza sursele mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: