Raport CE: Purtarea mastii ar putea redeveni necesara. Gripa, o provocare in plus

05/09/2022
Raport CE: Purtarea mastii ar putea redeveni necesara. Gripa, o provocare in plus

Raport CE: Purtarea mastii ar putea redeveni necesara. Gripa, o provocare in plus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-ce-purtarea-mastii-ar-putea-redeveni-necesara-gripa-o-provocare-in-plus/

Comisia Europeana avertizeaza asupra posibilitatii ca in lunile urmatoare sa fie necesara reintroducerea unor masuri menite sa incetineasca raspandirea infectarilor cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv purtarea mastii si limitarea reuniunilor.

De asemenea, oficialii europeni au insistat asupra importantei vaccinarii pentru a tine pandemia sub control, anticipand ca o provocare in acest sezon ar putea fi si gripa, consemneaza EFE si Agerpres.

“Ultimii doi ani au demonstrat ca UE se poate confrunta cu un nou val de COVID-19, ce coincide cu revenirea din concedii, cu redeschiderea scolilor si scaderea temperaturilor”, mentioneaza executivul comunitar intr-un raport.
In plus, este probabil ca ”UE sa se confrunte cu un sezon cu o circulatie activa a altor virusuri respiratorii, inclusiv gripa”, ceea ce va presupune ”o provocarea pentru sistemele de sanatate nationale deja suprasolicitate”, semnaleaza mentioneaza acelasi raport.

Astfel, Comisia Europeana recomanda statelor membre sa continue campaniile de vaccinare folosind vaccinurile in prezent disponibile, iar pentru momentul cand vor fi disponibile vaccinurile adaptate, sa se ”dezvolte programe nationale de vaccinare care sa descrie ce vaccinuri trebuie folosite pentru anumite grupuri de populatie”, dand prioritate celor din categoriile de risc, precum varstnicii, persoanele cu comorbiditati sau cele imunodeprimate.

Si Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a precizat ca, in aceasta iarna, ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului.

Etichete: purtarea mastii, masuri pandemie, preventie gripa, comisia europeana

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: