Raport: Aproape 3 milioane de angajati din domeniul sanitar s-au imbolnavit de COVID-19

17/09/2020

Raport: Aproape 3 milioane de angajati din domeniul sanitar s-au imbolnavit de COVID-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raport-aproape-3-milioane-de-angajati-din-domeniul-sanitar-s-au-imbolnavit-de-covid-19/

Aproape 3 milioane de angajati din domeniul sanitar s-au imbolnavit de COVID-19, ceea ce reprezinta 10% din cele aproape 30 de milioane de cazuri inregistrate la nivel mondial, potrivit unui studiu prezentat de Consiliul International al Infirmeriei (ICN), care cere guvernelor o mai mare siguranta pentru acest sector, dupa cum transmite EFE.

In plus, cel putin o mie de infirmieri si infirmiere au murit in 44 de tari, cifra care ar putea fi mult mai mare data fiind lipsa de date in numeroase retele sanitare, potrivit raportului citat si de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit surselor citate, ICN, care coordoneaza diverse organisme nationale din domeniul infirmeriei si a facut un sondaj pe tema principalelor preocupari ale acestui sector in timpul pandemiei, denunta in raportul sau faptul ca multe guverne nu acorda prioritate protejarii lucratorilor din domeniul sanitar in lupta impotriva COVID-19.
Acest lucru se vede indeosebi in lipsa de date cu privire la imbolnavirile in randul personalului sanitar din multe tari, dar si in dificultatea de a accede la echipamente de protectie, teste de diagnostic sau formare profesionala in lupta impotriva coronavirusului.

De asemenea, ICN denunta si cazuri de discriminare sau atacuri la adresa acestor lucratori si deplange faptul ca, in peste jumatate din tarile studiate, COVID-19 nu are statut de boala ocupationala, ceea ce implica o mai mare dificultate in a accede la indemnizatii, inclusiv in caz de deces al lucratorului din domeniul sanitar.

Raportul ”ofera o imagine descurajanta a modului in care infirmierii si alti lucratori sanitari sunt in continuare expusi la COVID-19 si la riscurile asociate”, a subliniat presedinta ICN, Annette Kennedy.

Etichete: cadre medicale covid-19, personal medical coronavirus, protectie personal medical covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 80 de cadre medicale din Botosani sunt infectate cu SARS-CoV-2

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I