Raluca Turcan: Ne dorim din suflet ca inceperea anului scolar sa fie privita cu normalitate

27/08/2020

Raluca Turcan: Ne dorim din suflet ca inceperea anului scolar sa fie privita cu normalitate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raluca-turcan-ne-dorim-din-suflet-ca-inceperea-anului-scolar-sa-fie-privita-cu-normalitate/

Vicepremierul Raluca Turcan spune ca Guvernul s-a pregatit cel putin la fel de temeinic pentru inceperea anului scolar cum s-a pregatit pentru evaluarea nationala si examenul de bacalaureat si a spus ca isi doreste ca inceperea anului scolar sa fie privita “cu normalitate”.

“Ne dorim din suflet ca inceperea anului scolar sa fie privita cu normalitate. Evident, virusul exista, trebuie sa avem grija cum ne protejam sanatatea, dar, in acelasi timp, sa nu afectam baza dezvoltarii societatii noastre, si anume, sistemul de educatie. Si avem analize care ne arata ca intre 60 si 70% dintre parinti isi doresc sa se intoarca la scoala copii lor si sa se intoarca in conditii de educatie fata in fata, sa poata sa interactioneze intre ei, evident, cu masurile de protectie”, a declarat Raluca Turcan, la Realitatea Plus, citata si de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit surselor citate, vicepremierul a vorbit despre faptul ca Executivul a elaborat setul de masuri care sa permita inceperea anului scolar, a concentrat resurse pentru asigurarea cu tablete si laptopuri, in cazul in care cursurile se vor tine online si s-a concentrat pe categoriile defavorizate, pentru asigurarea mastilor de protectie.

Totodata, ea a mai spus ca Guvernul pune la dispozitie 25 milioane de euro autoritatilor locale acolo unde inca mai exista toalete in curtea scolilor, pentru achizitionarea unor containere sanitare, unde copii sa se spele pe maini si sa foloseasca toaleta.

Etichete: inceperea scolii, pandemie covid-19, raluca turcanu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA va primi mai multe prerogative in ceea ce priveste penuria de medicamente in cazul unor crize

Studiu: Aproximativ trei sferturi dintre romani merg la farmacie cel putin o data pe luna

Varianta indiana a coronavirusului ar putea deveni dominanta

Romania a solicitat suspendarea livrarii unor doze de vaccin anti-COVID

Mihaila: Accesul universal si echitabil la medicamente trebuie sa fie o prioritate pe agenda Consiliului UE