Rafila: Probabil ca vom recomanda utilizarea in continuare a mastii, fara sa fie obligatie

14/02/2022
Rafila: Probabil ca vom recomanda utilizarea in continuare a mastii, fara sa fie obligatie

Rafila: Probabil ca vom recomanda utilizarea in continuare a mastii, fara sa fie obligatie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-probabil-ca-vom-recomanda-utilizarea-in-continuare-a-mastii-fara-sa-fie-obligatie/

Dupa ridicarea restrictiilor, purtarea mastii de protectie in interior si in spatiile aglomerate va deveni o recomandare, nu si o obligatie, potrivit ministrului Sanatatii.

“Ridicarea starii de alerta va duce si la ridicarea majoritatii restrictiilor. Masca nu este neaparat o restrictie, este o metoda de protectie, si chiar daca ea, din punct de vedere al obligativitatii, va disparea, sigur ca in interior, in spatii aglomerate, cel putin pentru o perioada de timp, probabil ca vom recomanda utilizarea in continuare a mastii, fara sa fie obligatie, dar cred ca respectul fata de ceilalti si fata de propria persoana, pana la urma, cred ca este important atunci cand utilizam masca”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, renuntarea la starea de alerta se va produce ‘in momentul in care indicatorii epidemiologici demonstreaza ca transmiterea comunitara a incetat’. In context, el a pledat din nou pentru vaccinarea anti-Covid, mai ales pentru grupele aflate la risc.

De asemenea, si secretarul de stat Raed Arafat, seful DSU, a confirmat ca exista discutii cu privire la relaxarea masurilor luate in contextul pandemiei de COVID-19, insa a subliniat ca acest lucru depinde de evolutia pandemiei.

Etichete: masca in interior, obligativitate masca in interior, ridicarea restrictiilor

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: