Discutii privind relaxarea masurilor | S-ar putea renunta la masca pana de Paste

11/02/2022
Discutii privind relaxarea masurilor | S-ar putea renunta la masca pana de Paste

Discutii privind relaxarea masurilor | S-ar putea renunta la masca pana de Paste

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/discutii-privind-relaxarea-masurilor-de-restrictie-s-ar-putea-renunta-la-masca-pana-de-paste/

Secretarul de stat Raed Arafat, seful DSU, a confirmat ca exista discutii cu privire la relaxarea masurilor luate in contextul pandemiei de COVID-19, insa a subliniat ca acest lucru depinde de evolutia pandemiei.

“Sunt discutii pentru ca se doreste sa ajungem sa relaxam masurile, adica sa revenim la normalitate, dar acest lucru depinde de evolutie. Daca continua scaderea si daca vedem ca impactul pe sectiile de Terapie Intensiva tot se stabilizeaza, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Ca va fi inainte sau va fi la momentul in care atingem finalul acestei perioade de stare de alerta, care va fi in jur de 6 martie, asta urmeaza sa vedem dupa modul in care evolueaza si decizia este la un nivel mai inalt, adica la nivelul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si bineinteles pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sanatatii, INSP si alte structuri care sunt de specialitate.”, a dcalara Raed Arafat intr-o conferinta de presa.

De altfel, el a adaugat ca “tendinta este sa se reduca limitarile de acces in unele zone”, existand chiar posibilitatea ca pana de Paste sa se renunte la masa de protectie.

“Daca nu sunt surprize si nu e nimic, eu sper sa fim in faza in care sa fim cat mai aproape sau in totalitate normalitate si sa convietuim, in final vom convietui cu acest virus, virusul nu va disparea, dar vom convietui, mai ales daca ramane predominanta Omicron, care este mai contagioasa, dar este cu o virulenta mult mai scazuta”, a mai precizat seful DSU.

Etichete: restrictii, anulare restrictii, renuntarea la masca, raed arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: