Rafila: Numarul de cazuri creste datorita transmiterii comunitare intense

01/10/2020

Rafila: Numarul de cazuri creste datorita transmiterii comunitare intense

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-numarul-de-cazuri-creste-datorita-transmiterii-comunitare-intense/

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, sustine ca numarul cazurilor de infectie cu noul coronavirus creste din cauza transmiterii comunitare mai intense care apare in diverse zone din tara, inclusiv in Capitala.

“Numarul de cazuri creste datorita transmiterii comunitare mai intense care apare in diverse zone din tara, inclusiv in Capitala. (…) Incluzandu-i si pe cei care vin temporar in Bucuresti, avem 20% din cazuri in Bucuresti. Este clar ca ai o transmitere comunitara, adica te imbolnavesti prin contactul cu o persoana infectata pe care nu o cunosti, nu poti sa asiguri trasabilitatea, nu poti sa testezi persoanele din jur, pentru ca nu stii cine te-a imbolnavit”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24, citat si de Agerpres.

Intrebat daca este de parere ca redeschiderea scolilor are legatura cu cresterea numarului de infectii cu noul coronavirus, Rafila a raspuns:

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

“Parerea mea este ca da, suntem la 10-12 zile de la momentul redeschiderii scolilor. Spuneam sa vedem ce se intampla peste 10-12-14 zile. Deocamdata vedem – numar mare de cazuri. Duminica am avut un record pentru ziua de duminica, sambata am aut un record pentru ziua de sambata, astazi avem un record absolut. Ramane sa vedem daca in zilele urmatoare ne stabilizam si ajungem pe renumitul platou sau cresterea va continua”.

Totodata, microbiologul a mai subliniat ca, in opinia sa, va creste numarul de persoane internate in sectiile de terapie intensiva.

De asemenea, el a adaugat ca Romania se afla intr-un club al tarilor care au peste 100 de cazuri la 100.000 de locuitori, incidenta cumulata.

Etichete: transmitere comunitara, cazuri coronavirus inceperea scolii, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: