Rafila: Nu introducem restrictii, nu sunt justificate medical si nici economic si social

12/01/2023
Rafila: Nu introducem restrictii, nu sunt justificate medical si nici economic si social

Rafila: Nu introducem restrictii, nu sunt justificate medical si nici economic si social

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-nu-introducem-restrictii-nu-sunt-justificate-medical-si-nici-economic-si-social/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a fost intrebat la TVR Info daca exista riscul reintroducerii de restrictii, in contextul discutiilor legate de China si de cei care calatoresc din aceasta tara in Europa.

“Nu. Una este sa controlezi, de exemplu, fluxul de pasageri intr-o zona afectata de circulatie intensa a tulpinii (de coronavirus – n.r.) si altceva este sa discutii despre restrictii. Eu am spus foarte clar ca nu introducem niciun fel de restrictii, avem doar recomandari. (…) Singurele, daca vreti, restrictii, dar as pune ghilimele, sunt legate de activitatea din spitale in care personalul trebuie sa fie echipat corespunzator, sa poarte masca si oricine vine in contact cu pacientul trebuie sa faca acelasi lucru ca sa reduca riscurile pentru pacient. La fel, limitarea pentru o perioada scurta a vizitelor, poate doua – trei saptamani, in functie de situatia locala, si lucrul acesta, decizia managerului este generata de consultarea cu Directia de sanatate publica locala. Este o masura obisnuita care se ia intotdeauna in timpul unei epidemii de gripa”, a explicat ministrul, potrivit Agerpres.

El a amintit ca autoritatile romane nu au declarat epidemie de gripa in aceasta iarna, avand in vedere ca acest demers ar duce la impunerea unor restrictii ca urmare a prevederilor legale adoptate in 2020.

“Nu am declarat epidemie de gripa. Daca eram in urma cu patru ani declaram epidemie. Intre timp, a aparut un act normativ, la inceputul anului 2020, o lege, 136, care introduce, atunci cand se declara stare de epidemie, o serie intreaga de restrictii, cum ar fi izolarea obligatorie, carantina. Nu cred ca sunt masuri potrivite pentru perioada in care ne gasim. Nu sunt justificate nici din punct de vedere medical si nu sunt justificate nici din punct economic si social”, a mai precizat Rafila.

Etichete: epidemie de gripa, epidemie covid, restrictii, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: