Rafila: Facem apel la adresabilitate la medicul de familie | Nu se pune problema colmatarii UPU

06/01/2023
Rafila: Facem apel la adresabilitate la medicul de familie | Nu se pune problema colmatarii UPU

Rafila: Facem apel la adresabilitate la medicul de familie | Nu se pune problema colmatarii UPU

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-facem-apel-la-adresabilitate-la-medicul-de-familie-nu-se-pune-problema-colmatarii-upu/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a precizat ca internarea in spitale nu are nicio legatura cu declararea epidemiei. In context, el a subliniat ca nu se pune problema colmatarii unitatilor de primiri urgente si a indemnat populatia sa se adreseze medicilor de familie.

“Internarea in spitale nu are nicio legatura cu partea cu declararea epidemiei. Acolo discutam despre carantina si izolare, inclusiv a contactilor. Despre asta discutam. Situatia poate fi mai dificila in unele spitale, dar noi tocmai din cauza asta am pus la dispozitia populatiei centrele de evaluare ambulatorii. Facem apel la adresabilitate la medicul de familie. (…) Nu avem in momentul de fata semnale, cu exceptia unor spitale care, sa spunem, sunt profilate si lucrul asta o sa-l discutam in continuare in care si alte spitale, asa cum a fost in perioada pandemiei, sa poata sa primeasca persoane cu viroze respiratorii. Nu se pune problema colmatarii, de exemplu, a unitatilor de primiri urgente.”, a declarat ministrul Rafila.

In prezent, Romania se afla in stare de alerta epidemiologica in contextul cresterii numarului de infectii respiratorii si a cazurilor de gripa. Totusi, ministrul Sanatatii a precizat ca nu declara epidemie, pentru ca asta ar inseamna revenirea la restrictii.

Demnitarul a transmis o serie de masuri de protectie si recomandari pentru populatie.

Etichete: epidemie gripa, infectii respiratorii, UPU, rafila

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: