Rafila: Nu este normal sa facem aprecieri privind administrarea vaccinurilor anti-Covid pana cand nu avem un document al EMA

20/11/2020

Rafila: Nu este normal sa facem aprecieri privind administrarea vaccinurilor anti-Covid pana cand nu avem un document al EMA

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-nu-este-normal-sa-facem-aprecieri-privind-administrarea-vaccinurilor-anti-covid-pana-cand-nu-avem-un-document-al-ema/

Reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), medicul Alexandru Rafila, spune ca nu este normal sa se faca aprecieri privind administrarea vaccinurilor anti-COVID pana cand acestea nu sunt autorizate de institutiile abilitate.

Continut educational:

“Noi, in momentul de fata, discutam despre doua vaccinuri care au incheiat studiile clinice de faza 3 si care urmeaza sa fie supuse unor proceduri de autorizare. Noi nu putem sa facem astfel de aprecieri la cine sau cum se administreaza pana cand nu avem un document oficial emis de o agentie de reglementare. In cazul Romaniei, pentru ca suntem parte a UE, discutam de EMA – Agentia Europeana a Medicamentului”, a declarat Dr. Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

Conform acestuia, in momentul in care vaccinul va primi autorizatia de utilizare, in aceasta se va preciza care sunt categoriile de persoane la care poate fi utilizat.

“Sa asteptam autorizarea EMA pentru ca pana in momentul de fata avem doar cateva declaratii din partea firmelor care dezvoltat aceste vaccinuri si nu este normal sa facem aprecieri pana cand nu avem un document oficial al unei agentii care are aceasta responsabilitate legala”, a mai prrecizat Rafila potrivit sursei citate.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccinare coronavirus, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. ?????? says:

    @ Ăsta a ajuns să își închipuie că medicii sunt la dispoziția politicianului și că actul medical est subordonat politicului, ? Ce făcuși bre nu mai e profesie independentă, ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi