Rafila: MS va face tot posibilul ca fondurile alocate medicinei primare si ambulatorii sa nu scada

25/04/2024
Rafila: MS va face tot posibilul ca fondurile alocate medicinei primare si ambulatorii sa nu scada

Rafila: MS va face tot posibilul ca fondurile alocate medicinei primare si ambulatorii sa nu scada

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-ms-va-face-tot-posibilul-ca-fondurile-alocate-medicinei-primare-si-ambulatorii-sa-nu-scada/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a dat asigurari ca va face tot ce este posibil sa sustina demersurile Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) astfel incat fondurile alocate medicinei primare si ambulatorii sa nu scada de la data de 1 iulie.

“Ministerul Sanatatii va face tot ce este posibil astfel incat sa sustina demersurile Casei Nationale, pentru ca de la data de 1 iulie fondurile alocate atat medicinei primare, cat si medicinei ambulatorii sa nu scada, pentru ca noi ne dorim pana la urma sa evoluam, sa schimbam piramida serviciilor, sa ne indreptam spre servici ambulatorii si acestea, in mod evident, trebuie incurajate si finantate corespunzator”, a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

El precizat ca, anul trecut, odata cu contractul cadru de la 1 iulie veniturile medicilor care lucreaza in medicina de familie si in ambulatoriu au crescut.

“Problema a fost la inceput anului, daca va aduceti aminte, ca suma alocata pentru intreg anul nu acoperea valoarea punctelor stabilite la 1 iulie 2023. S-a trecut la aceasta solutie intermediara, de finantare pana la 1 iulie cu aceeasi valoare de anul trecut. Cred ca in acest an, daca reusim sa pastram aceeasi valoare, cred ca este o abordare rationala care tine cont si de contextul economic, dar perspectiva din punctul meu de vedere trebuie sa tina cont de faptul ca serviciile ambulatorii, inclusiv spitalizarea de zi care se poate realiza in astfel de servicii ambulatorii, care de multe ori sunt conexe spitalelor, sa ne intelegem, trebuie sa fie prioritate daca ne dorim ca sistemul de sanatate din Romania sa fie sustenabil. Eu asa cred ca trebuie sa facem in viitor”, a transmis Rafila.

Etichete: fonduri alocate medicinei primare, fondurile medicina ambulatorie, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: