Rafila: Greva japoneza este un semnal dat de sindicate, incercam sa gasim solutii

07/06/2023
Rafila: Greva japoneza este un semnal dat de sindicate, incercam sa gasim solutii

Rafila: Greva japoneza este un semnal dat de sindicate, incercam sa gasim solutii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-greva-japoneza-este-un-semnal-dat-de-sindicate-incercam-sa-gasim-solutii/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca greva japoneza in care a intrat personalul din sistemul sanitar reprezinta un semnal de alarma, iar Ministerul Sanatatii incearca sa gaseasca solutii in contextul economic actual.

“Greva japoneza este un semnal dat de sindicate, este dreptul sindicatelor sa ne dea astfel de semnale, sa apere drepturile membrilor de sindicat, dar incercam sa gasim solutii in contextul economic in care ne gasim. Sigur, nu este vorba doar de Ministerul Sanatatii, este vorba despre Guvernul Romaniei si de disponibilitatile care exista din punct de vedere financiar”, a declarat Alexandru Rafila, la Parlament, conform Agerpres.

Ministrul Sanatatii a mai precizat ca se incearca gasirea unor solutii astfel incat sa nu se puna problema unei greve generale in sectorul sanitar.

Federatia Sanitas din Romania a anuntat declansarea grevei japoneze, incepand cu data de 7 iunie 2023, pe perioada negocierilor cu factorii de decizie si pana la solutionarea revendicarilor. Greva se desfasoara in toate unitatile sanitare si cele de asistenta sociala, fara intreruperea activitatii.

Sursa foto: Federatia Sanitas din Romania/FB

Etichete: greva japoneza sistemul sanitar, greva japoneza personalul medical, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: