Rafila, despre certificatul Covid la locul de munca: Un proiect de lege care a fost prost scris

28/10/2021
Rafila, despre certificatul Covid la locul de munca: Un proiect de lege care a fost prost scris

Rafila, despre certificatul Covid la locul de munca: Un proiect de lege care a fost prost scris

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-despre-certificatul-covid-la-locul-de-munca/

Deputatul Alexandru Rafila spune ca proiectul de lege privind prezentarea certificatului Covid la locul de munca este “prost scris” si creeaza multe probleme.

“E un proiect de lege care a fost prost scris, eu as scrie din nou proiectul de lege, pentru ca decat sa introducem amendamente la un proiect de lege prost scris, mai bine il scrii din nou. Acest proiect creeaza mai multe probleme decat genereaza solutii, pentru ca face cateva lucruri care sunt inacceptabile, creeaza discriminari intre diferite categorii sociale, impune plata testelor de catre personalul medical, cei care nu doresc inca sa se vaccineze si lucrul asta nu cred ca este suportabil de catre sistemul medical”, a declarat medicul si deputatul Alexandru Rafila, citat de Agerpres.

El a adaugat ca in momentul de fata 20% din personalul medical este nevaccinat, adica 40.000 de persoane, iar sistemul medical nu isi permite sa se dispenseze in acest moment de acesti lucratori.

“Una este sa folosim acest certificat verde incat sa crestem siguranta in zona sanatatii publice (…), altceva sa venim cu un proiect coercitiv intr-un moment de tensiune maxima, care devine inaplicabil. Un astfel de proiect trebuie pregatit si noi exact asta facem in momentul de fata, incercam sa gasim cea mai buna solutie sa trecem peste criza de sanatate publica, avand si sprijin pentru masurile pe care le propunem sau cu care vin diversele organizatii care vin la aceasta intalnire cu noi.(…) Asta nu inseamna ca eu ma opun certificatului verde, pentru ca acesta este un document care a fost aprobat in Parlamentul European, el a fost aprobat pentru a permite libera circulatie a cetatenilor intre statele membre si el poate fi folosit intr-o anumita masura pentru anumite tipuri de activitati, sa limiteze transmiterea”, a mai precizat deputatul.

Potrivit sursei citate, el a afirmat, dupa ce a avut o intalnire cu reprezentantii sindicatelor, ca nu au existat niciun fel de consultari ale autoritatilor cu principalii actori din economie si din societate atunci cand au fost stabilite anumite masuri pentru lupta cu pandemia.

Senatului a respins, miercuri, proiectul potrivit caruia personalul unor unitati publice si private este obligat sa prezinte, la locul de munca, certificatul digital Covid-19.

Etichete: certificatul covid la locul de munca, proiect certificat covid la locul de munca, alexandru rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: