Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

27/10/2021
Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Senatul a respins proiectul privind obligativitatea certificatului Covid la locul de munca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/senatul-a-respins-proiectul-privind-obligativitatea-certificatului-covid-la-locul-de-munca/

Senatului a respins proiectul potrivit caruia personalul unor unitati publice si private este obligat sa prezinte, la locul de munca, certificatul digital Covid-19.

Proiectul de act normativ prevede ca personalul unitatilor sanitare publice si private, aflate in subordinea sau coordonarea Ministerului Sanatatii, din cadrul caselor de asigurari de sanatate, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne si unitatilor subordonate, precum si din cadrul laboratoarelor de analize medicale este obligat sa prezinte certificat digital al UE privind COVID-19, relateaza Agerpres.

Printr-un amendament, a fost adaugat personalul unitatilor de asistenta medicala profilactica si curativa si persoanele fizice care activeaza ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale si de medicamente.

“Dispozitiile se aplica si autoritatilor, institutiilor publice si de interes public, de utilitate publica si celorlalte unitati publice, centrale si locale, regiilor autonome, operatorilor economici care isi desfasoara activitatea in cladiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. In cadrul entitatilor publice si private, obligatia prezentarii certificatului digital al UE privind COVID-19 revine membrilor Camerei Deputatilor si ai Senatului, persoanelor care ocupa functii publice sau de demnitate publica, precum si tuturor categoriilor de personal care isi desfasoara activitatea in cadrul respectivelor entitati”, se arata in amendamente, potrivit sursei citate.

Proiectul a fost respins cu 67 de voturi “pentru”, 60 “contra” si doua abtineri.

Propunerea legislativa privind stabilirea unor masuri in domeniul sanitar, pe perioada starii de alerta, pentru personalul din cadrul unor unitati publice si private a fost trimis spre dezbatere si adoptare Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz.

Etichete: certificat covid la locul de munca, obligativitate certificat covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: