Rafila: Copiii nu sunt in pericol in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus

03/09/2020

Rafila: Copiii nu sunt in pericol in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-copiii-nu-sunt-in-pericol-in-ceea-ce-priveste-infectia-cu-noul-coronavirus/

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, este de parere ca scoala trebuie sa reinceapa, cu respectarea masurilor recomandate in contextul pandemiei.

In opinia sa, copiii nu sunt in pericol in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus.

“Copiii nu sunt in pericol in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus. Marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte usoare de boala iar nevoia de a fi tratat in spital pentru un copil scolar este extrem de redusa, procentul fiind de 0,1% dintre copiii care contracteaza boala si este un studiu in acest sens desfasurat in Marea Britanie”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24, citat si de Agerpres.

Totodata, el este de parere ca utilizarea mastilor textile este recomandata copiilor sanatosi, iar celor cu afectiuni cronice se recomanda mastile medicale.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

“Cred ca utilizarea mastii textile este recomandata pentru copiii sanatosi, masca medicala este recomandata pentru copiii care au alte afectiuni cronice, care le-ar putea pune in pericol sanatatea, pentru ca ei ar putea sa faca infectii care sa se complice. Masca textila este mai usor de purtat, este mai simpatica daca o facem adaptata scolii, adaptata copiilor, cred ca este o foarte buna solutie iar profesorii este bine sa poarte o masca medicala, pentru ca ei sunt intr-un fel mai expusi, deoarece interactioneaza cu totii copiii dintr-o clasa”, a mai spus medicul.

El a subliniat, totusi, ca a existat o crestere a numarului de cazuri de infectii cu noul coronavirus in tarile in care au reinceput activitatile scolare.

“Pot sa va spun ca in general in toate tarile unde activitatile scolare au reinceput a existat o crestere a numarului de cazuri. (…) Important este sa fie o crestere suportabila”, a mai precizat microbiologul potrivit surselor citate.

Etichete: copii coronavirus, inceperea scolii, masti pentru copii, alexandru rafila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe vaccinarea cu doza a treia pentru populatia generala

Senatul a votat OUG privind utilizarea certificatului verde Covid

Normele de aplicare a OUG privind concediile si indemnizatiile

CMR: Romania este pe punctul de a fi colorata din nou in rosu

Ministerul Sanatatii: Acord pentru achizitia a 2000 de flacoane de Tocilizumab