Rafila: Avem inca transmitere comunitara si trebuie sa fim responsabili

16/03/2022
Rafila: Avem inca transmitere comunitara si trebuie sa fim responsabili

Rafila: Avem inca transmitere comunitara si trebuie sa fim responsabili

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-avem-inca-transmitere-comunitara-si-trebuie-sa-fim-responsabili/

Ministerul Sanatatii a pastrat functionala si recomanda in continuare testarea pentru depistarea infectia cu SARS-CoV-2 si monitorizarea persoanelor depistate pozitiv la medicul de familie.

Potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila, persoanele infectate cu noul coronavirus cu risc se pot adresa centrelor ambulatorii de evaluare in vederea acordarii medicatiei antivirale specifice, a completat ministrul.

“Pentru cei care au forme care predispun la un risc mai mare, forme medii sau persoane cu comorbiditati adresabilitatea este la centrele ambulatorii de evaluare, pot primi acolo medicatia antivirala specifica. (…) Recomandarea noastra stricta este pentru persoanele depistate pozitiv sa se izoleze. Primesc concediu medical cinci sau sapte zile toti cei care sunt pozitivi. Este o chestiune de responsabilitate, de bun simt sa nu te duci bolnav sa infectezi alte persoane. (…) Avem inca transmitere comunitara si trebuie sa fim responsabili in gestionarea acestei situatii”, a declarat ministrul Alexandru Rafila intr-o conferinta de presa.

De altfel, demnitarul a precizat si la momentul ridicarii restrictiilor ca testarea pentru Covid-19 este o componenta esentiala si va continua, iar centrele de evaluare vor functiona ca si pana acuma.

Etichete: transmitere comunitara, testare covid-19, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: