Antibiotice Iasi a produs peste 15 milioane de comprimate de iodura de potasiu

15/03/2022

Antibiotice Iasi a produs peste 15 milioane de comprimate de iodura de potasiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-antibiotice-iasi-a-produs-peste-15-milioane-de-comprimate-de-iodura-de-potasiu/

Antibiotice Iasi a produs pana acum aproximativ 15 milioane de comprimate de iodura de potasiu dintre cele 30 de milioane contractate.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, spune ca modul de gestionare a pastilelor de iodura de potasiu este stabilit printr-o hotarare de Guvern.

“Antibiotice Iasi a produs, cred, peste 15 milioane de comprimate dintre cele 30 de milioane care sunt contractate. Cand intreaga cantitate va fi produsa, Antibiotice Iasi le va transporta la sediul fiecarei Directii de sanatate publica. (…) Lucrul complicat va fi ca fiecare familie din Romania sa poata sa aiba acces rapid la iodura de potasiu si atunci ne gandim sa vedem care este cea mai buna cale – prin intermediul Inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta aceste pastile sa ajunga la Primarie si de acolo la medicii de familie sau o sa vedem care este cea mai rapida cale de distributie ca ele sa ajunga direct la beneficiar”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, marti, intr-o conferinta de presa.

Demnitarul a anuntat, saptamana trecuta, ca Antibiotice Iasi va fabrica 2,5 milioane de pastile de iodura de potasiu la fiecare 48 de ore.

Etichete: iodura de potasiu, comprimate de iodura de potasiu, antibiotice iasi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: