Rafila: Antibiotice Iasi va fabrica pastile de iodura de potasiu | Comprimatele ajung la DSP

07/03/2022
Rafila: Antibiotice Iasi va fabrica pastile de iodura de potasiu | Comprimatele ajung la DSP

Rafila: Antibiotice Iasi va fabrica pastile de iodura de potasiu | Comprimatele ajung la DSP

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-antibiotice-iasi-va-fabrica-pastile-de-iodura-de-potasiu-comprimatele-ajung-la-dsp/

Compania Antibiotice Iasi va fabrica 2,5 milioane de pastile de iodura de potasiu la fiecare 48 de ore, a anuntat ministrul Alexandru Rafila, care a mentionat ca necesarul este de maxim 30 de milioane de comprimate.

“Incepand de maine, Compania Antibiotice Iasi va fabrica o mare cantitate intr-un ritm de 2,5 milioane de pastile la doua zile, in 48 de ore. Antibiotice Iasi este un producator responsabil (…) si s-a ocupat. Nu ne-am ocupat inca de acum 10 zile sa facem demersuri incat sa putem sa asiguram aceasta substanta, adica nu substanta activa, asta producatorul si-o procura. Nu cred ca o sa fie probleme, dar as vrea totusi un lucru extrem de important pentru toata lumea: iodura de potasiu nu e este un panaceu universal. Nu se ia preventiv. Noi am dat de la Ministerul Sanatatii un comunicat de presa saptamana trecuta si am spus foarte clar ca este o substanta care se administreaza strict la indicatie pentru un timp limitat pentru anumite categorii de persoane’, a declarat Alexandru Rafila, luni, citat de Agerpres.

Potrivit demnitarului, INS si Comisia de endocrinologie a Ministerului Sanatatii au estimat ca ar fi nevoie de maxim 30 de milioane de comprimate si adaugat ca aceste comprimate vor fi transmise Directiilor de Sanatate Publica pentru a ajunge la primarii.

Etichete: pastile iodura de potasiu, pastile de iod, antibiotice iasi

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Zamfir Florin says:

    Am hepatita cronica activa
    Pot folosi în caz de nevoie.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: