Raed Arafat: Ramane recomandarea ca vaccinarea este solutia pentru a evita un val patru grav

08/07/2021
Raed Arafat: Ramane recomandarea ca vaccinarea este solutia pentru a evita un val patru grav

Raed Arafat: Ramane recomandarea ca vaccinarea este solutia pentru a evita un val patru grav

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/raed-arafat-ramane-recomandarea-ca-vaccinarea-este-solutia-pentru-a-evita-un-val-patru-grav/

Vaccinarea anti-COVID reprezinta solutia pentru evitarea unui val patru al pandemiei, spune seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, care a adaugat ca, in prezent, infectarile cu varianta Delta a SARS-CoV-2 sunt in crestere aproape in toata lumea.

“La noi, din fericire, inca suntem intr-o situatie controlata si intr-o situatie foarte buna la acest moment. Prin mobilitate, iesirea din tara si mersul in alte tari unde varianta Delta este prezenta, este posibil sa fie din ce in ce mai mult crestere pe linia variantei Delta. Masurile care se iau sunt conditionate de incidente. (…) Ramanem pe recomandarea ca vaccinarea ramane singura solutie pentru cel putin a evita un impact grav al infectarii si acest lucru se vede in alte tari, unde, intr-adevar, chiar daca a crescut numarul cazurilor acolo semnificativ, totusi impactul pe sectiile de terapie intensiva nu este la fel ca si inaintea vaccinarii. Cei vaccinati care fac variante noi sunt mult mai putini decat cei care nu sunt vaccinati, cel putin astea sunt date pe care le-am vazut recent in Marea Britanie. Deci, ramane recomandarea ca vaccinarea este solutia pentru a evita un val patru grav si, normal, nimeni nu poate sa garanteze care va fi mersul lucrurilor in urmatoarea perioada. Este posibil sa fie o crestere, este posibil sa fie o crestere controlabila, cum a fost pana acum, asta totul depinde si de noi si de respectarea regulilor minime de sanatate”, a afirmat Arafat, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, nimeni nu poate spune in acest moment daca un al patrulea val al pandemiei de COVID-19 poate fi evitat.

“Nu pot sa spun acest lucru, pentru ca nimeni nu poate sa va spuna ca putem evita cu totul, adica sa nu apara nimic, mai ales ca Romania nu traieste intr-o bula de sticla. Deci, suntem cu restul tarilor, calatorim, ne miscam, este mobilitate si spre Romania si dinspre Romania in alte parti si mai ales in perioada de concedii. Deci, sa avem ca vom evita suta la suta si vom ramane in situatia actuala, care este acum si care este foarte favorabila, nu cred ca cineva poate garanta acest lucru. Insa sa putem sa avem o situatie controlabila mai departe, prin cresterea numarului celor care au imunitate si care sunt vaccinati. Asta da, este posibil”, a mai precizat seful DSU, conform sursei citate.

Etichete: valul patru pandemie, varianta delta, vaccinarea anti-covid, raed arafat

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: