Radu Tibichi: Cardul national de sanatate nu va mai contine aceasta informatie problematica

04/06/2014

Radu Tibichi: Cardul national de sanatate nu va mai contine aceasta informatie problematica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/radu-tibichi-cardul-national-de-sanatate-nu-va-mai-contine-aceasta-informatie-problematica/

Radu Tibichi, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), a precizat ca pe cardul national de sanatate nu va fi trecut acordul de donare de organe confirmat de pacient, asa cum era prevazut initial. Presedintele CNAS a explicat ca a fost scos acordul de donare de organe pentru ca principalul scop al cardului de sanatate este sa certifice calitatea de asigurat al pacientului si serviciile medicale efectuate la furnizori. Radu Tibichi a facut aceste precizari in cadrul conferintei Mediafax Talks about Health Reform.

Primele 7000 de carduri vor ajunge la pacientii cu insuficienta renala

Presedintele CNAS a precizat ca primele 7000 de carduri sunt deja la casele judetene, urmand a fi date pacientilor cu insuficienta renala.

Pana in prezent au fost realizate 11.000.000 de carduri nationale de sanatate.

Presedintele CNAS: Cardul de sanatate nu va contine acordul de donare de organe

Acordul de donare de organe specificat in cardul de sanatate a fost o problema controversata. In acest sens, CNAS a hotarat ca informatia in cauza sa nu fie precizata in cardul de sanatate.

“Cardul national de sanatate va constitui punctul de referinta in sistem. Pentru a fi implementat cu succes, a fost modificata, in luna mai, Legea Sanatatii, privind acordul de donare. Adica a fost eliminat acordul de donare de pe cardul national de asigurari de sanatate”, a precizat presedintele CNAS, citat de mediafax.ro.

Radu Tibichi a precizat ca principalul scop al cardului de sanatate ramane acela de a dovedi calitatea de asigurat a pacientilor.
In acelasi timp, prin cardul de sanatate se doreste urmarirea cheltuielilor din fonduri alocate pentru servicii medicale concrete.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19