Psihiatru din Constanta urmarit penal

22/07/2016

Psihiatru din Constanta urmarit penal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/psihiatru-din-constanta-urmarit-penal/

reteta-compensata-medic-politistiUn medic psihiatru din Constanta este urmarit penal de procurorii Parchetului General.
El este  acuzat ca ar fi eliberat 136 de retete false pe numele mai multor persoane care in realitate nu sufereau de afectiuni psihice sau erau decedate.

Conform unui comunicat al IGPR, medicul este cercetat sub control judiciar, pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune, abuz in serviciu, luare de mita si dare de mita, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si uz de fals.

Acum, psihiatrul are interdictia de a-si exercita profesia intr-o unitate spitaliceasca de stat, iar procurorii au pus sechestru pe doua imobile si pe conturile bancare ale acestuia.

In urma cercetarilor efectuate de politistii de investigare a criminalitatii economice si procurorii Parchetului General, s-a stabilit ca, in perioada 2008 – 2012, medicul ar fi eliberat peste 136 de retete medicale, compensate integral, pe numele mai multor persoane care in realitate nu beneficiau de aceste servicii medicale, nefiind luate in evidentele medicului.

Din cercetari a mai reiesit ca persoanele respective nu sufereau de afectiuni psihice sau erau decedate chiar si cu 10 ani inainte de eliberarea prescriptiei pe numele lor. Dupa emiterea prescriptiilor respective, acestea au fost inmanate reprezentantilor farmaciilor de pe raza judetului Constanta, cu care medicul colabora, direct sau prin intermediul altor persoane, relateaza si Agerpres.

Reprezentantii farmaciilor au inaintat, ulterior, prescriptiile medicale nelegal intocmite la CJAS Constanta, alaturi de documentatia aferenta, solicitand decontarea acestora.

Prejudiciul in acest caz se ridica la 124.000 de lei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Romania a emis alte sapte notificari privind mastile neconforme de pe piata

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de AstraZeneca si Universitatea Oxford are nevoie de un studiu suplimentar

Interventie de urgenta care a salvat viata unei paciente cu Covid-19, la Iasi

Cojan (CNAS): Sistemul nostru de sanatate incepe sa se miste

Pacientii cu afectiuni cronice fac apel pentru actualizarea listei de medicamente compensate si gratuite