Prototipul unui ventilator mecanic realizat de o companie romaneasca, omologat pentru teste pe pacienti umani

14/04/2020

Prototipul unui ventilator mecanic realizat de o companie romaneasca, omologat pentru teste pe pacienti umani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prototipul-unui-ventilator-mecanic-realizat-de-o-companie-romaneasca-omologat-pentru-teste-pe-pacienti-umani/

Prototipul primului ventilator mecanic conceput de o companie romaneasca a fost omologat in vederea testarii pe pacienti umani.

Avizarea s-a facut de catre comisia formata din reprezentantii Agentiei de Cercetare pentru Tehnica si Tehnologii Militare si reprezentanti ai spitalelor Judetean de Urgenta Brasov si Spitalului Militar de Urgenta “Regina Maria” din Brasov.

Potrivit anuntului facut de compania Gaze Industriale Mures, prototipul ventilatorului mecanic a facut fata tuturor cerintelor solicitate de echipa de medici

Ventilatorul mecanic a depasit prima etapa a procedurii de omologare si a primit aviz pozitiv din partea comisiei de omologare in vederea testarii pe pacienti umani.

Potrivit repezentantilor companiei, acesta poate fi folosit invaziv, dar si noninvaziv.

Totodata, un alt ventilator de urgenta a fost realizat de un grup de antreprenori din Galati, care ofera gratuit documentatia necesara tuturor celor care vor sa construiasca astfel de dispozitive.

Etichete: ventilator mecanic, ventilator ATI, ventilatie mecanica covid-19, dispozitive medicale

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: