Protest! Sute de cadre medicale picheteaza Ministerul Muncii

31/03/2016

Protest! Sute de cadre medicale picheteaza Ministerul Muncii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-sute-de-cadre-medicale-picheteaza-ministerul-muncii/

protesteSute de medici si membrii ai personalului sanitar picheteza sediul Ministerului Muncii.

Dupa mai multe zile de greva japoneza si un mars de protest al medicilor de familie la care au partipat sute de doctori din toata tara, joi, 31 martie, la Ministerul Muncii, are loc un alt protest.

Se estimeaza ca peste 200 de medici si cadre medicale vor fi aici, la pichetare, dupa ce discutiile purtate miercuri cu ministrul Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu, nu au adus niciun rezultat.

Discutiile dintre reprezentantii Federatiei Sindicale Hipocrat si Sindicatului Promedica cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, nu au dus la nicio solutie concreta, drept pentru care medicii vor continua greva, conform programului stabilit, au declarat reprezentantii federatiilor sindicale, conform Mediafax.

“In principiu, discutia a fost pe revendicarile pe care toate formatiunile participante la protest le-au anuntat inca de acum doua saptamani. Insa, ceea ce tine de salarii e la Ministerul Muncii, iar legea unica a salarizarii este inca in discutii”, au mai explicat reprezentantii sindicatelor, citati de aceeasi sursa.

La pichetarea de la Ministerul Muncii participa si medicii de familie, care de maine incolo nu se stie exact ce vor face, pentru ca vechiul contract expira la 1 aprilie, iar Contractul-cadru 2016-2017 a fost amanat pana la 1 iulie.
Pana la acest moment nu s-a semnat niciun act actitional de prelungire a vechiului contract intre CNAS si furnizorii de servicii medicale.

“M-am gandit. Maine dimineata cand intru in cabinet scot tokenul si cititorul din gaurile de la laptop, ca nu imi trebuie. Ele sunt marca unui contract pe care nu m-a chemat nimeni sa il semnez. O sa le bag la loc dupa ce intru in legalitate. Acum ma scuzati, plec la pichetare!” , a scris pe pagina sa de Facebook, medicul de familie Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

 

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Vali Costache says:

    Nu inteleg de ce noi medicii suntem doar consultati in legatura cu contractul cadru si nu suntem pate la negociere.Nu se incalca cumva niste drepturi fundamentale in legatura cu semnarea acestor contracte???

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii

Este asteptata o decizie privind rapelul in cazul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson

Doza de booster cu vaccinul Moderna, dupa 6-8 luni | Recomandare de injumatatire a dozei

S-a descoperit o metoda prin care se poate bloca multiplicarea SARS-CoV-2

Comisia Europeana a stabilit un portofoliu de 10 mijloace terapeutice impotriva Covid-19