Protest fata de intentia de desfiintare a Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca

28/06/2021
Protest fata de intentia de desfiintare a Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca

Protest fata de intentia de desfiintare a Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/protest-fata-de-intentia-de-desfiintare-a-institutului-clinic-de-urologie-si-transplant-renal-cluj-napoca/

UPDATE: Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a anuntat ca decizia de reorganizare a Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj este oportuna, prin includerea in structura ‘functionala’ a Spitalului Clinic Judetean Cluj Napoca sub forma unui Centru de Urologie si Transplant Renal.

“Institutul de Urologie si Transplant isi desfasoara activitatea intr-o cladire care apartine Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Iuliu Hatieganu’ din Cluj Napoca, cladire care este impartita cu spatii ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj si anume Clinica Medicala II si Clinica Chirurgie 2 din Spitalul Judetean Cluj Napoca. Practic, se afla la ultimul nivel si la mansarda acestei cladiri. Nefiind comunicare intre cele doua institutii, nu s-au putut face demersurile pentru asigurarea evacuarii in siguranta la incendiu, motiv pentru care IGSU nu a putut elibera aviz de securitate la incendiu, problema care in aceasta situatie si in acest context nu poate fi rezolvata. (…) In acest conditii, consideram oportuna reorganizarea Institutului de Urologie si Transplant Renal din Cluj prin includerea in structura functionala a Spitalului Clinic Judetean Cluj Napoca sub forma unui Centru de Urologie si Transplant Renal’, a declarat ministrul Sanatatii.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Peste 50 de angajati ai Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) din Cluj-Napoca au protestat, luni, impotriva ministrului Sanatatii si a intentiei de desfiintare a institutiei medicale si de transformare a acesteia in sectie a Spitalului Judetean.

Protestul a avut loc in curtea unitatii medicale si a durat aproximativ o ora, relateaza Agerpres.

“Semnalele noastre din ultima perioada arata acest lucru, ca se doreste transformarea ICUTR in sectie a Spitalului Judetean. (…) Mesajul nostru de final este urmatorul, adresat domnului prim-ministru Florin Citu si liderilor coalitiei de guvernare. Si avem urmatoarele intrebari catre domniile lor. Prima intrebare: se doreste desfiintarea Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal. Daca da, atunci sa ne asumam cu totii acest act. Daca nu, atunci sunt dispusi sa se aseze la masa negocierii si sa gasim cea mai buna formula pentru finantarea acestui institut?”, a declarat fostul manager al ICUTR, Silviu Moga, potrivit sursei citate.

De asemenea, protestatarii s-au mai referit la alte probleme cu care se confrunta institutul si la “riscul de desfiintare a singurei institutii medicale capabila sa asigure transplantul renal in Regiunea de Nord-Vest a Romaniei”.

Etichete: Institutul Clinic de Urologie si Transplant Rena Cluj-Napoca, ICUTR

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: