Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

15/10/2021

Propunerea de carantinare a Capitalei si a judetului Ilfov, respinsa de CNSU

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunerea-de-carantinare-a-capitalei-si-a-judetului-ilfov/

Grupul tehnico-stiintific din cadrul Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a decis sa respinga propunerea Institutului National de Sanatate Publica (INSP) privind carantinarea Capitalei si a judetului Ilfov.

“Astazi, a avut loc intalnirea Grupului tehnico-stiintific, in cadrul caruia ne-am consultat pe propunerea INSP de carantinare a Bucuresti – Ilfov. Hotararea votata, in majoritatea grupului, a fost de a nu se carantina Bucuresti – Ilfov. Aceasta va fi propunerea care va merge catre CNSU si care, in cursul zilei de astazi, va fi prezentata ministrilor si membrilor CNSU, pentru ca nu sunt doar ministri acolo si premierul. Unu – de a nu se institui masura. Doi – de a se intari toate masurile de control si de implementare a masurilor de inspectie care exista pana acum. Trei – propunerea de a abilita Grupul tehnico-stiintific si INSP de a veni cu masuri suplimentare peste cele care exista acum”, a declarat Dr. Raed Arafat, seful DSU, vineri, intr-o conferinta de presa.

INSP a propus, oficial, carantina pentru Capitala si localitatile din jur, din judetul Ilfov. Rata de incidenta se apropie, in Bucuresti, de 16 la mia de locuitori, iar unele localitati din Ilfov, din jurul Capitalei, inregistreaza rate de incidenta chiar si de peste 20 la mia de locuitori.

Etichete: carantinare bucuresti, carantinare ilfov, CNSU, INSP, raed arafat

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: