Capitala nu se carantineaza | Citu: Certificat verde pentru orice activitate economica

14/10/2021
Capitala nu se carantineaza | Citu: Certificat verde pentru orice activitate economica

Capitala nu se carantineaza | Citu: Certificat verde pentru orice activitate economica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-certificat-verde-pentru-orice-activitate-economica/

Florin Citu spune ca, momentan, nu se ia in calcul carantinarea Capitalei. Premierul interimar a subliniat ca autoritatile au in vedere alte masuri pentru limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2.

“Nu, in acest moment, nu luam aceasta masura. Si anul trecut a fost aceasta discutie despre carantinarea Bucurestiului si nu a functionat, dar ne uitam la alte masuri care sa impiedice raspandirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sanatatii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitatile pe care le avem in Romania, la orice activitate unde intram in contact cu persoane sa avem acest certificat verde, activitati economice. Si, daca dorim in continuare sa avem economia deschisa, cred ca este o masura care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, inca, despre a reduce numarul orelor de functionare in weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uitam la toate masurile. Eu spun ca a avea certificatul verde pentru orice activitate economica este un pas important si ne gandim la acest lucru”, a declarat Florin Citu, joi, intr-o conferinta de presa.

El a mai subliniat ca doreste ca aceasta masura sa fie introdusa cat mai rapid si sa fie aplicata si in hipermarketuri, magazine.

In context, demnitarul a fost intrebat daca obligativitatea certificatului verde, inclusiv pentru magazine, nu ar insemna o restrictionare a accesului cumparatorilor. ” Nu este restrictionare, este doar o triere”, a mai afirmat premierul interimar.

Capitala are o incidenta, joi, de 15,42 cazuri la mia de locuitori.

Etichete: carantina capitala, certificat verde covid, obligativitate certificat verde bucuresti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: