Propunere de introducere a 64 de medicamente in Catalogul public de preturi

03/08/2020

Propunere de introducere a 64 de medicamente in Catalogul public de preturi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunere-de-introducere-a-64-de-medicamente-in-catalogul-public-de-preturi/

Ministerul Sanatatii propune extinderea cu inca 64 de pozitii a Catalogului public de preturi in cazul medicamentelor ce pot fi comercializate in farmaciile sau entitatile medico-sanitare care nu se afla in relatii cu CNAS, DSP sau Ministerul Sanatatii.

Potrivit unui proiect de ordin MS, deciza ar trebui sa intre in vigoare incepand cu data 1 septembrie 2020.

Printre noile medicamente ce urmeaza sa fie introduse in catalogul de preturi sunt tratamente pentru melanomul in stadiu avansat, psoriazisul in placi la adulti sau cancerul pulmonar.

De asemenea, potrivit proiectului, 18 pozitii vor fi modificate.

Pentru farmaciile sau alte entitati care nu se afla in relatii contractuale cu casele de asigurari de sanatate, cu directiile de sanatate publica judetene sau cu Ministerul Sanatatii, preturile sunt cuprinse in Catalogul public de preturi.

In schimb, pentru distribuitorii si furnizorii de servicii medicale si medicamente care au relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, CNAS sau DSP, preturile maxime sunt stabilite de minister in Canamed.

Etichete: catalog public preturi medicamente, lista medicamente, medicamente noi, ministerul sanatatii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: