Propunere de certificare a personalului medical implicat in tratarea bolnavilor cu coronavirus

25/05/2020

Propunere de certificare a personalului medical implicat in tratarea bolnavilor cu coronavirus

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/propunere-de-certificare-a-personalului-medical-implicat-in-tratarea-bolnavilor-infectati-cu-coronavirus/

Senatorul Adrian Wiener, medic coordonator al Spitalului Covid-19 din Arad, a propus Ministerului Sanatatii certificarea personalului medical implicat in tratarea bolnavilor infectati cu coronavirus.

“Am propus conducerii Ministerului ca personalul medical implicat in tratarea bolnavilor infectati cu coronavirus sa primeasca o recunoastere oficiala a abilitatilor dobandite, sub forma unei certificari.Medicii, asistentele si infirmierii care se ocupa de tratarea acestei boli sunt obligati sa respecte un set dur de reguli, pentru a gestiona riscurile aferente unor focare de inalta contagiozitate”, precizeaza Adrian Wiener intr-un comunicat de presa.

Potrivit medicului, aceste abilitati fac acum diferenta intre un sistem sanitar care contribuie la raspandirea bolii, asa cum au fost cazuri la inceputul pandemiei si un sistem capabil sa insanatoseasca.

“Recunoasterea acestor abilitati va permite formarea unui corp de experti, inclusiv la nivel european. Vom fi mai bine pregatiti, pentru aparitia unor noi valuri a actualei epidemii, precum si a unor pandemii similare Covid-19. Pentru aceasta, astept cu nerabdare raspunsul Ministerului.”, a transmis Dr. Wiener.

Etichete: certificare cadre medicale, personal medical coronavirus, adrian wiener

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati