Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

18/05/2021

Proiectul “Zi libera pentru vaccinare” – respins de Senat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiectul-zi-libera-pentru-vaccinare-respins-de-senat/

Senatul a respins propunerea legislativa prin care persoanele care se vaccineaza ar fi putut beneficia de zi libera.

“Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID 19 beneficiaza de zi libera platita, care nu se include in durata concediului de odihna, in ziua vaccinarii in cazul angajatilor din sistemul public si privat. De scutire de frecventa in ziua vaccinarii beneficiaza elevii si studentii, iar militarii profesionisti si in termen – de o zi de permisie”, se arata in propunerea legislativa initiata de un grup de parlamentari USR-PLUS si respinsa de Senat, potrivit Agerpres.

Proiectul de act normativ respins mai prevedea posibilitatea acordarii unei zile libere parintelui care isi insoteste la vaccinare copilul cu varsta de pana la 14 ani sau pana la 26 de ani, in cazul celor cu dizabilitati. Acest drept s-ar fi acordat pe baza declaratiei pe proprie raspundere a celuilalt parinte, potrivit careia acesta nu ar fi solicitat, la locul sau de munca, o zi libera.

De asemenea, proiectul mai continea si propunerea de scutirea pentru elevi si studenti in ziua vaccinarii, cat si o zi permisie pentru militarii profesionisti si in termen.

Au fost inregistrate 64 de voturi “pentru”, 60 de voturi “impotriva” si 4 abtineri. Proiectul de act normativ are caracter organic si pentru adoptare erau necesare 69 de voturi “pentru”, mai scrie sursa citata.

Propunerea legislativa va fi dezbatuta si votata de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.

Etichete: zi libera pentru vaccinare, propunere zi libera vaccinare

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: