Proiectul privind vaccinarea, in dezbatere publica in iulie?

22/06/2015

Proiectul privind vaccinarea, in dezbatere publica in iulie?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiectul-privind-vaccinarea-in-dezbatere-publica-in-luna-iulie/

Reactiile postvaccinale sunt minore fata de riscurile bolii pentru care se recomanda vaccinareaProiectul de lege privind vaccinarea ar putea fi pus in dezbatere publica, probabil, in luna iulie. Cel putin asa afirma reprezentantii Ministerului Sanatatii.

“La nivel national cifrele sunt undeva in jur de 88%, ma refer la acoperirea vaccinala pentru principalele vaccinuri incluse in programul national de imunizari. In unele judete si municipiul Bucuresti valorile sunt ingrijoratoare — undeva la 70%. Cele mai joase valori se inregistreaza la vaccinul diftero-tetanos, care se gaseste in componenta vaccinului hexavalent si vaccinul rubeolo-rujeola-oreion. In ceea ce priveste legea vaccinarii, se lucreaza si s-au facut destul de multi pasi in elaborarea unui document care sa fie pus in dezbatere publica. Probabil ca in cursul acestei veri o sa vedeti un astfel de proiect in dezbatere publica. Probabil ca in luna iulie”, a afirmat dr. Alexandru Rafila, consilier al Ministrului Sanatatii si presedinte al Societatii Romane de Microbiologie.

Intrebat daca viitorul proiect de lege va prevedea sanctiuni in cazul parintilor care nu isi vaccineaza copiii, Alexandru Rafila a spus ca “sunt lucruri care se discuta in acest moment” si nu stie daca va fi vorba despre sanctiuni directe.

“Cu siguranta tinem cont de faptul ca cei care sunt in colectivitati trebuie sa fie protejati”, a mai spus consilierul ministrului Sanatatii, conform Agerpres.

Tot el a precizat ca in cazul in care exista medici care pledeaza impotriva vaccinarii, Colegiul Medicilor din Romania ar trebui sa ia masuri.

La Institutul Matei Bals, in ultimele doua saptamani au existat doua cazuri de tetanos la copii nevaccinati.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice