Proiect UDMR: Pacientii ar putea obtine retete, bilete de trimitere sau adeverinte fara sa mearga la medicul de familie

10/05/2018

Proiect UDMR: Pacientii ar putea obtine retete, bilete de trimitere sau adeverinte fara sa mearga la medicul de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-udmr-pacientii-ar-putea-obtine-retete-bilete-de-trimitere-sau-adeverinte-fara-sa-mearga-la-medicul-de-familie/


Asiguratii din sistemul public si social al asigurarilor de sanatate ar putea primi mai usor, fara un drum in plus la medicul de familie, retete compensate sau gratuite, adeverinte pentru concediu medical, si bilete de trimitere pentru consultatii de specialitate si paraclinice conform unei propuneri legislative care a primit, in aceasta saptamana, raport de adoptare de la Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor, scrie intr-un comunicat al UDMR.

Deputatul UDMR, Vass Levente, initiatorul proiectului de lege a declarat ca si in cabinetele private ale medicilor de specialitate, chiar daca acestia in prezent nu se afla in relatii contractuale cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, se vor putea elibera retete de medicamente gratuite si compensate, adeverinte pentru concediu medical sau bilete de trimitere, daca medicii considera ca pacientul are nevoie de consultatii de specialitate suplimentare. Astfel, pentru toate acestea, pacientul nu va mai fi nevoit sa se intoarca la medicul de familie dupa examenul de specialitate, conform comunicatul UDMR.

Potrivit secretarului Comisiei de specialitate a Camerei inferioare a Parlamentului, prevederile proiectului de lege ar ajuta si tinerii medici specialisti care ar putea sa primeasca mai multi pacienti in cabinetele medicale private, pe care i-ar putea trata mai eficient, se mai precizeaza conform sursei mentionate.

In cazul acestui proiect de lege, decizia finala este luata de Camera inferioara a Parlamentului. Proiectul de act normativ ar poate fi inclus in agenda plenara a Camerei Deputatilor chiar in urmatoarele saptamani.

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Hrimiuc says:

    Acesta este primul pas in desfiintarea medicinii de familie?Pacientul trebuie sa aiva o fisa la medicul de familie completa. Sistemele informatice acum nu functioneaza. Vor creste costurile foarte mult si nejustificat.cine ii impiedica pe medici sa nu faca contract cu CAS-le Judetene?

  2. ugrai sinziana says:

    nu e un lucru rau dar habar nu au ei de reguli si regulamente,cum controleaza casa acesti doctori?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: