Proiect pentru aprobarea preturilor maximale ale medicamentelor, pus in dezbatere de MS

12/09/2018


Pe site-ul Ministerului Sanatatii a fost pus in dezbatere publica un proiect de ordin pentru aprobarea preturilor maximale ale medicamentelor de uz uman.

Preturile medicamentelor de uz uman cuprinse in Canamed sunt valabile pana la data de 1 octombrie 2019, potrivit proiectului.

Sursa mentionata precizeaza ca, se aproba preturile maximale ale medicamentelor de uz uman valabile in Romania, care pot fi utilizate/comercializate exclusiv de farmaciile comunitare/oficinele locale de distributie/farmaciile cu circuit inchis si drogheriile care nu se afla in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate si/sau directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti sau/si cu Ministerul Sanatatii, cuprinse in Catalogul public.

Astfel, anexele publicate pe site-ul Ministerului Sanatatii cuprind si preturile de referinta la medicamentele generice si inovative.

Continut educational:

Proiectul de ordin pentru aprobarea preturilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile in Romania, care pot fi utilizate/comercializate de catre detinatorii de autorizatie de punere pe piata a medicamentelor sau reprezentantii acestora, distribuitorii angro si furnizorii de servicii medicale, pentru acele medicamente care fac obiectul unei relatii contractuale cu Ministerul Sanatatii, casele de asigurari de sanatate si/sau directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, cuprinse in Catalogul national al preturilor medicamentelor autorizate de punere pe piata in Romania, pentru aprobarea preturilor maximale ale medicamentelor cuprinse in Catalogul public, a preturilor de referinta generice si a preturilor de referinta inovative, se afla in dezbatere publica zece zile de la data afisarii a pe site-ul Ministerului, adica marti, 12 septembrie.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

14 decese din cauza gripei/ Pintea: Rata de vaccinare este foarte mica

Comunicat cu privire la proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul sanatatii propus de ANMCS

Specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

31 de cazuri de gripa in judetul Olt/ DSP a cerut inca 5000 de doze de vaccin antigripal

DSP Tulcea solicita suplimentarea dozelor de vaccin antigripal