Proiect Legea salarizarii: Medic primar cu salariu de baza incepand de la 3.459 lei

11/04/2016

Proiect Legea salarizarii: Medic primar cu salariu de baza incepand de la 3.459 lei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-legea-salarizarii-medic-primar-cu-salariu-de-baza-incepand-de-la-3-459-lei/

crestere dependenta operatii esteticeProiectul privind legea salarizarii personalului bugetar, va fi discutat marti, 12 aprilie, la sediul Ministerului Muncii.

Conform notei de fundamentare, acest proiect urmareste eliminarea suprapunerilor salariale datorate cresterii salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Astfel, raportul intre salariul de baza minim si cel maxim in sectorul bugetar ar urma sa fie de 1 la 12, respectiv, cel mai mic salariu de baza va fi de 1.250 lei, pentru functii cu studii medii si generale, iar cel mai mare de 15.000 lei, pentru functia cu cea mai mare responsabilitate in stat, cum este cazul presedintelui Romaniei.

Conform proiectului, un medic primar cu gradatia 0 va avea un salariu de baza de 3.459 de lei, iar unul cu gradatia 5 un salariu de baza de 4.307 lei.

De asemenea, un medic rezident in anul I cu gradatie 0 va avea un salariu de baza de 1.922 de lei, iar unul cu gradatie 5 va ajunge la 2.393 de lei, scrie Agerpres.

O asistenta medicala sau o moasa vor avea pentru gradatia 0 un salariu de baza de 1.523 de lei si 1.896 de lei pentru gradatia 5.

Proiectul privind legii salarizarii se va analiza in sedinta Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, de la Ministrul Muncii.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: