Proiect de profilaxie si educatie dentara pentru 7.500 de copii

24/10/2011

Proiect de profilaxie si educatie dentara pentru 7.500 de copii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-profilaxie-si-educatie-dentara-pentru-7-500-de-copii/

Incepand cu 1 noiembrie 2011, Districtul Rotary 2241 Romania si Republia Moldova impreuna cu Molndal Rotary Club Suedia si Colgate Romania vor implementa un proiect de profilaxie si educatie dentara pentru copiii scolari din Romania – ‘Dinti frumosi, copii sanatosi’. Proiectul pilot vizeaza 7.500 copii din 20 de orase.

Numai o treime dintre copiii scolari ai Romaniei folosesc periuta de dinti, fapt ce indica o grava deficienta in igiena dentara a acestora.

“Este dureros cand in timpul unei lectii de educatie dentara, copiii se ridica si intreaba cum sa se spele pe dinti daca acasa nu au periuta, pentru ca parintii nu au bani sa le cumpere. Aceasta este realitatea actuala si speram cu ajutorul dumneavoastra, al tuturor sa reusim sa ne atingem obiectivul final, acela ca fiecare copil din Romania sa aiba o periuta de dinti, sa stie sa o foloseasca in mod corect si sa beneficieze gratuit de o consultatie stomatologica”, sustine dr. Georgeta Gheorghe, coordonatorul proiectului si presedinte al Societatii de Profilaxie si Educatie Dentara din Romania.

Proiectul, inscris in obiectivele colaborarii romano-suedeze in domeniul sanatatii

Autoritatea Nationala de Sanatate din Vestul Suediei va oferi sprijin profesional proiectului in faza initiala, deoarece se inscrie in obiectivele colaborarii romano-suedeze in domeniul sanatatii.

“In ultimii doi ani, oficiali ai Ministerului Sanatatii din Romania au vizitat Suedia pentru discutii cu reprezentanti ai sistemului suedez de sanatate. De asemenea, oficiali suedezi au vizitat Romania, acest dialog avand ca scop intelegerea modului in care Suedia a descentralizat sistemul de sanatate, dand municipalitatilor responsabilitati in asigurarea serviciilor medicale. Totodata, a fost analizat sistemul suedez de prevenire in domeniul sanatatii. Ca urmare, suntem mandri de implicarea autoritatilor suedeze si a voluntarilor suedezi in acest proiect de profilaxie dentara, de care vor beneficia mii de copii’, a declarat Ambasadorul Suediei la Bucuresti, Anders Bengtcen, la un seminar dedicat proiectului.

Obiectivele proiectului, care se inscrie in seria programelor CSR (responsabilitate sociala corporatista) derulate de companiile private din Romania, sunt reducerea cu pana la 50% a numarului de carii la copii, punerea bazelor primului program national de profilaxie dentara de o asemenea anvergura, derularea unei campanii de constientizare a importantei igienei orale in randul copiilor, invatatorilor si parintilor, precum si deprinderea unor obiceiuri alimentare cat mai sanatoase.

Cluburile Rotary demareaza proiectul in 20 orase, in care, impreuna cu inspectoratele scolare locale si cu sprijinul Directiilor de Sanatate Publica, vor selecta cinci scoli (in Bucuresti cate 5 scoli din fiecare sector), urmand ca in cadrul fiecarei scoli sa fie selectate cate doua clase I. Cei 7.500 de elevi vor beneficia de acest program in timpul intregului an scolar 2011-2012.

Autor: Claudia Spridon

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: