Proiect de Hotarare de Guvern pentru persoanele care refuza cardul de sanatate

26/01/2015

Proiect de Hotarare de Guvern pentru persoanele care refuza cardul de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/proiect-de-hotarare-de-guvern-pentru-persoanele-care-refuza-cardul-de-sanatate/

card 2Persoanele care refuza cardul de sanatate vor face dovada calitatii de asigurat pe baza unei adeverinte care va avea o valabilitate de 3 luni, eliberata la solicitarea persoanelor respective de casa de asigurari de sanatate la care sunt luate in evidenta, prevede un proiect de Hotarare de Guvern publicat pe site-ul CNAS.

“Dupa expirarea perioadei prevazuta la alin. (2), persoanele prevazute la art. 336 alin. (1) din Legea nr. 95/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, care refuza in mod expres, din motive religioase sau de constiinta, primirea cardului national prin depunerea unei declaratii pe proprie raspundere in acest sens la casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta, insotita de cardul national in situatia in care acesta a fost distribuit, fac dovada calitatii de asigurat pe baza adeverintei de asigurat, avand o valabilitate de 3 luni, eliberata la solicitarea asiguratului de casa de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta”, scrie in proiect.

Incepand cu data de 1 februarie 2015 in sistemul de asigurari sociale de sanatate se va utiliza cardul national de asigurari sociale de sanatate de catre asigurati si furnizorii de servicii medicale, medicamente si, dupa caz, de furnizorii de dispozitive medicale in conditiile actelor normative in vigoare.

Cardurile nationale nedistribuite si predate de catre operatorul de servicii postale la casele de asigurari de sanatate se distribuie asiguratilor de catre casele de asigurari de sanatate prin prezentarea acestora la sediul casei de asigurari de sanatate la care este luat in evidenta asiguratul.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: