Programul national de oncologie ca program comprehensiv din 2014

10/10/2013

Programul national de oncologie ca program comprehensiv din 2014

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programul-national-de-oncologie-ca-program-comprehensiv-din-2014/

poza ministerul sanatatiiProgramul national de oncologie ar putea deveni in 2014 program comprehensiv, conform declaratiilor secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Pana. Programul va avea in vedere preluarea pacientului de la starea de risc, screening organizat pana la vindecarea bolii sau paliatie.

Cancerul – a doua cauza de deces

Conform declaratiilor secretarului de stat Adrian Pana, Ministerul Sanatatii si-a luat angajamentul ca Programul national de oncologie sa devina din 2014 primul program comprehensiv din Romania.

Cancerul de san, cancerul de col uterin si cancerul colorectal sunt cancere prevenibile. Aici se poate face mult mai mult decat in situatia altor cancere, in care, din pacate, nu ai decat niste solutii de tratament si niste solutii paliative”, a precizat Adrian Pana.

Reconstructia mamara inclusa in randul serviciilor medicale decontate de CNAS

Secretarul de Stat a precizat initiativa de modificare a Legii 95/2006 privind reforma in domeniul Sanatatii, in vederea includerii in serviciile medicale decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a costurilor protezelor mamare pentru reconstructia sanului in urma unei afectiuni oncologice.

“Din pacate, pentru cele mai multe dintre pacientele din Romania, costul unei proteze pentru reconstructia mamara este de 500 de euro, un cost pe care inca nu si-l pot permite. Cred ca odata ce acest program va incepe, odata ce el se va derula in cele mai importante centre universitare, aici va fi nevoie de o decizie a MS, CNAS”, a precizat Cristian Busoi, presedintele CNAS.

La momentul prezent, practica reconstructiei mamare este foarte uzuala nu doar in tarile dezvoltate ale Uniunii Europene.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: