Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR)

17/07/2012

Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 (PNDR)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-2007-2013-pndr/

Prin intermediul  masurii 312 „Sprijin pentru  crearea  si  dezvoltarea  de microintreprinderi” din cadrul PNDR, se acorda sprijin public nerambursabil pentru investitii in modernizarea cabinetelor medicale individuale  constituite in baza Ordonantei Guvernului nr. 124/1998  privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Suma  nerambursabila, in acest caz, este de maxim 50.000 euro/proiect iar intensitatea sprijinului public nu va depasi 70% din valoarea totala eligibila a proiectului (minim 30% va fi contributia privata a solicitantului).

Totodata , prin masura 312 se acorda sprijin pentru investitii in unitatile medico-sanitare cu personalitate juridica infiintate potrivit prevederilor Legii 31/1990 privind societatile comerciale  republicata, cu completarile ulterioare, cu conditia ca acestea sa se incadreze in categoria de    microintreprinderi, caz in care sunt sustinute, inclusiv, investitiile privind constructia unitatii. Suma  nerambursabila este de maxim 200.000 Euro/proiect, iar intensitatea sprijinului public nu va depasi  70% din valoarea totala eligibila a proiectului (minim 30 % va fi contributia privata a solicitantului).

Zona  de aplicare a masurii 312 este reprezentata de spatiul rural, definit conform Programului National de Dezvoltare Rurala, ca fiind comunele cu satele componente.

Conform calendarului sesiunilor de depunere a proiectelor, sesiunea aferenta masurii 312 se va desfasura in perioada 1-31 august 2012, iar documenlele necesare pregatirii proiectelor pot fi consultate pe site-ul www.apdrp.ro

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19