Programul Energie pentru o sansa la viata a fost lansat

05/11/2013

Programul Energie pentru o sansa la viata a fost lansat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programul-energie-pentru-o-sansa-la-viata-a-fost-lansat/

Programul “Energie pentru o sansa la viata” lansat luni are ca obiectiv central crearea in cadrul Institutului Clinic Fundeni a unui centru regional de diagnosticare a cancerului de sange la copii si adulti. Prin acest proiect se doreste imbunatatirea indicatorilor de supravietuire in bolile hemato-oncologice la copii si adulti.

Cresterea ratei de supravietuire prin programul “Energie pentru o sansa la viata”

Prin diagnosticarea in profunzime a cancerului de sange la copii si adulti se vizeaza cresterea ratei de supravietuire de la 50% la 80%.

In acest program se va demara si Proiectul de Diagnostic si Tratament al pacientilor cu leucemii acute si alte tipuri de cancer limfatic.

Dezvoltarea infrastructurii de diagnostic va fi posibila prin achizitionarea a doua echipamente performante pentru o mai buna diagnosticare si monitorizare a cancerelor de sange.

“Daca in prezent sunt efectuate in medie anual 700 de analize, in urma achizitionarii celor doua echipamente vor putea fi realizate anual aproximativ 2500 de analize, avand in vedere existenta unui personal cu inalta calificare in cadrul institutului nostru”, a precizat conf.dr.Daniel Coriu, Sef Clinica Hematologie si Tranplant Medular, Institutul Clinic Fundeni.

Tratament modern cu modelarea dozelor de citostatice

Un alt obiectiv al programului “Energie pentru o sansa la viata” are in vedere si tratamentele moderne care vor putea fi efectuate prin achizitionarea de echipamente performante.

“Pe de alta parte, aceste echipamente cresc determinarea cu acuratete a bolii minime reziduale, ceea ce va permite aplicarea tinta a protocoalelor de tratament modern cu modelarea dozelor de citostatice, si in cazuri bine selectate, efectuarea transplantului medular”, a adaugat conf.dr. Daniel Coriu.

Programul “Energie pentru o sansa la viata” este lansat de Institutul Clinic Fundeni, Asociatia Daruieste Viata si GDF SUEZ Romania.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Arafat: Folosirea certificatului Covid la intrarea in diferite locatii trebuie sa continue

Medicii de familie pot fi implicati in promovarea vaccinarii anti-Covid (Valeriu Gheorghita)

Medicamentul Favipiravir, in farmaciile cu circuit deschis pe baza de prescriptie

Mai mult de jumatate dintre medicii de familie din Arad fac teste Covid

Patriciu Achimas-Cadariu: Planul national de combatere a cancerului nu este o compunere