Programe nationale de sanatate

02/04/2015

Programe nationale de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/programe-nationale-de-sanatate/

msIncepand cu 1 aprilie, se vor derula 29 de programe nationale de sanatate, dintre care 15 programe nationale cu impact major asupra sanatatii publice vor fi derulate si finantate de Ministerul Sanatatii, iar celelalte 14 vor fi derulate si finantate de catre CNAS.

Cele 15 programe nationale de sanatate gestionate de catre MS au un buget de peste 631 milioane de lei, cu aproximativ 20 la suta mai mult fata de cel de la inceputul anului 2014.

Programele nationale de sanatate publica se adreseaza in egala masura persoanelor asigurate si neasigurate, permitand astfel accesul echitabil la servicii de sanatate imperios necesare.

In cadrul Programului national de oncologie, va functiona, de la 1 mai, un subprogram de radioterapie, cu buget distinct.

Programul national de ortopedie va avea un nou obiectiv: tratamentul instabilitatilor articulare cronice prin implanturi de fixare, care sa permita amanarea perioadei de implantare a unei endoproteze, respectiv a unei endoproteze de revizie.

Un nou obiectiv in Programul national de diagnostic si tratament se refera la folosirea aparaturii de inalta performanta pentru stimularea cerebrala profunda la bolnavii cu distonii generalizate sau distonii focale/segmentare rezistente la terapia cu toxina botulinica.

Totodata, in cadrul Programului national de transplant de organe, tesuturi si celule de origine umana, va fi reluata efectuarea procedurilor de fertilizare in vitro si embriotransfer. Acest subprogram este destinat cuplurilor afectate de disfunctii ale sistemului reproductiv si care au nevoie de tratamente pentru a avea copii.

 

 

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Acces restrictionat la Spitalul de Boli Infectioase Constanta din cauza gripei

Companie pharma amendata cu 13 milioane de euro pentru ca a intarziat accesul bolnavilor de cancer la citostatice mai ieftine

Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblati dupa teste de gripa pentru ca le faceti degeaba

Dr. Rafila, despre coronavirusul din China: Riscul exista, nu poate fi exclus

Conditii pentru inlocuirea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate