Stiri medicale

Program pilot pentru proaspetele mamici

Data ultimei actualizari: 21/12/2012

Societatea Romana de Pediatrie a lansat un program pilot de vizite la domiciliu pentru proaspetele mamici, program care se va desfasura cu ajutorul unui grup specializat de asistente de neonatologie.

Programul va avea o durata de trei luni si isi propune ca in acest interval sa vina in sprijinul unui numar de 500 de mamici cu sfaturi practice si informatii de specialitate. Astfel, asistentele medicale vor vorbi cu mamicile despre conditiile necesare ingrijirii optime a nou-nascutului acasa, despre importanta alaptarii si elemente de care mamica trebuie sa tina cont in acest proces, precum si despre bolile copilariei si cele mai eficace metode de preventie. Initiativa acestui program  face parte din campania de educare a parintilor «Sa protejam impreuna copilaria», desfasurata de Societatea Romana de Pediatrie, in parteneriat cu compania GlaxoSmithKline (GSK).La baza acestui program  au stat si rezulatatele studiului efectuat de Societatea Romana de Pediatrie conform caruia 41% dintre mamicile intervievate au spus ca siguranta reprezinta cel mai important aspect legat de protectia copilului, in timp ce alimentatia este considerata cea mai importanta de 34% dintre mamici, iar imunizarea de 25%.

 

Stire realizata de Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.