Program al Ministerului Sanatatii privind infectiile nosocomiale

25/04/2016

Program al Ministerului Sanatatii privind infectiile nosocomiale

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/program-al-ministerului-sanatatii-privind-infectiile-nosocomiale/

spital-newPotrivit doctorului Patriciu Achimas-Cadariu, saptamana aceasta, marti, va fi lansat un program privind infectiile nosocomiale.

“Infectiile nosocomiale sunt un punct important, care a derivat din Colectiv si pe care ni l-am asumat in programul de guvernare. Marti vom lansa acest program”, a declarat, duminica, intr-o emisiune la Realitatea TV, ministrul Sanatatii.

El a amintit ca au fost facute evaluari interjudetene ale spitalelor, iar la comparatia cu cele intrajudetene s-au observat “diferente importante”.

“Am facut o evaluare interjudeteana, consecutiv celei intrajudetene prin inspectia sanitara, am verificat, am format grupuri de inspectori din doua judete care au verificat un al treilea judet si le vom prezenta prin comparatie cu ce s-a inttmplat la inspectia intrajudeteana. Sunt diferente importante. Pe de alta parte, am trimis un chestionar principalelor 100 de spitale cele mai expuse la infectii tocmai pentru a evalua situatia, pentru a vedea ce lipseste”, a mai explicat ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

Tot el a mai precizat ca vor fi organizate cursuri de pregatire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infectiile nosocomiale.

“Avand in vedere ca nu avem suficienti epidemiologi, vom organiza cursuri de pregatire pentru mai multe categorii de medici, cei care sunt in spitale si sunt responsabili de infectiile nosocomiale, pentru a sti sa le indentifice, sa le puna in evidenta, sa parcurga toate detaliile. Facem ceea ce se numeste maparea nevoilor in sanatate. Este o conditionalitate si este modalitatea prin care putem debloca fondurile nerambursabile europene pentru spitalele regionale”, a mai declarat Patriciu Achimas Cadariu, conform Agerpres.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: