Prof. univ. dr. Viorel Jinga este noul rector al UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti

11/02/2020
Prof. univ. dr. Viorel Jinga este noul rector al UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti

Prof. univ. dr. Viorel Jinga este noul rector al UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/prof-univ-dr-viorel-jinga-este-noul-rector-al-umf-carol-davila-bucuresti/

Prof. univ. dr. Viorel Jinga este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie ‘Carol Davila’ Bucuresti. In urma alegerilor desfasurate luni, 10 februarie 2020, Viorel Jinga a obtinut 834 de voturi, iar contracandidatul acestuia, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, a primit 288.

Pe listele de votare au fost inscrisi 1.612 de alegatori la vot fiind prezenti 1.140. Numarul de voturi valabil exprimate a fost de 1.126, inregistrandu-se 14 voturi nule si patru voturi albe, potrivit unui comunicat transmis de Biroului Electoral al UMF ‘Carol Davila’ Bucuresti.

La finalul campaniei, Viorel Jinga si-a exprimat gandurile pe blogul sau, afirmand, printre altele, ca “functia de rector al UMFCD are o imensa incarcatura simbolica si reprezentativa, dincolo de rolul administrativ”.

“Va multumesc ca m-ati ajutat sa-mi construiesc o imagine globala asupra Universitatii noastre si ca acum stiu toate punctele care necesita optimizare, pentru a fi mai buni si mai performanti.Totodata, mi-am dat seama ca exista foarte multe resurse umane nefolosite pe care trebuie sa le coagulez. Imi doresc sa atrag multi oameni valorosi langa mine, cu care sa discut de la egal la egal si care sa-si asume responsabilitati si tinte precise, realizabile.Cred cu tarie ca experienta, pasiunea si inteligenta pot ridica statutul Universitatii”, a precizat Viorel Jinga, noul rector al UMF Carol Davila.

Totodatam el a subliniat ca functia de rector e o mare sansa pe care are de gand sa o utilizeze pentru a intari statutul UMFCD si pentru a pune profesia de medic pe cursul ei firesc.

“Sunt un om de actiune. Sunt independent, nu am mize personale, am doar provocarea de a dovedi ca UMFCD poate aduce mai multa calitate pentru toti cei implicati in fenomen si poate deveni un model institutional de succes”, a mai transmis rectorul UMF Carol Davila.

Etichete: viorel jinga, rector umf, umf carol davila, alegeri umf carol davila 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: