Stiri medicale

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel: Ne indepartam cu peste 90% de etiologia Ebola

Data ultimei actualizari: 11/08/2014

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaDupa ce un pacient de 51 de ani, suspectat de infectie cu virusul Ebola, a fost internat la Institutul “Matei Bals”, prof.dr. Adrian Streinu Cercel, managerul institutul, a declarat intr-o conferinta de presa ca posibilitatea ca pacientul sa fie infectat cu Ebola se infirma in proportie de pana la 99%.

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel: Pacientul a lucrat intr-un birou, nu a luat contact cu secretii ale unor pacienti

“Am luat pas cu pas toate datele epidemiologice si cele clinice ale pacientului si am gasit elemente care ne indeparteaza foarte mult de problematica infectiei cu Ebola. Ne indepartam destul de mult, practic cu peste 90%, spre 99%, de etiologia Ebola, dar raman o serie de alte infectii posibile, inclusiv cele originate in Nigeria”, a precizat managerul institutului “Matei Bals”.

Pacientul s-a confruntat cu doua boli succesive

“Cea de-a doua a ridicat aceasta suspiciune. Evident ca luam in calcul istoricul din punct de vedere al patologiei pe care pacientul o prezinta si toate acestea sunt interpretate in context clinic”, a explicat prof.dr. Adrian Streinu Cercel.

Managerul Institutului “Matei Bals” a precizat ca Nigeria, tara din care s-a intors pacientul suspectat de virusul Ebola, nu a inregistrat focare pe teritoriul sau si pana in prezent nu este cunoscut nici un caz de transmitere interumana.

In Nigeria au fost inregistrate patru suspiciuni de virusul Ebola din decembrie 2013 pana pe 1 august 2014.

Nici unul dintre aceste cazuri nu a fost confirmat, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Raed Arafat a pus la dispozitie sistemul de transport capsulat

Prof.dr. Streinu Cercel a precizat ca au fost luate toate masurile de preventie a riscului potential de raspandire a virusului si ca relatiile cu secretarul de stat Raed Arafat au functionat foarte bine, punandu-se la dispozitie sistemul de transport capsulat.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.