Producatorii din Romania sustin ca pot fabrica suficiente cantitati de medicamente

13/03/2020
Producatorii din Romania sustin ca pot fabrica suficiente cantitati de medicamente

Producatorii din Romania sustin ca pot fabrica suficiente cantitati de medicamente

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/producatorii-din-romania-sustin-ca-pot-fabrica-suficiente-cantitati-de-medicamente/

Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER), a transmis ca in 2019, companiile membre au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) si un milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele doua medicamente utilizate si in tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19.

“Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autoritatilor, iar capacitatile de productie pot creste cu circa 10% daca se suspenda temporar faza de serializare”, se precizeaza intr-un comunicat trimis de patronat.

Astfel, Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania, care reuneste 19 situri de fabricatie din tara, sustine ca poate fabrica suficiente cantitati de medicamente, in aproape orice forma de prezentare, care sa sprijine autoritatile si populatia in batalia contra coronavirusului.

“Suntem pregatiti si stam la dispozitia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta pentru a raspunde solicitarilor acestuia in ceea ce priveste fabricarea de stocuri de medicamente necesare luptei impotriva simptomelor COVID-19”, a declarat dr. Dragos Damian, director executiv PRIMER, in comunicatul citat.

Etichete: fabricare medicamente, PRIMER, medicamente coronavirus, productie medicamente

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: