Producatorii de medicamente si asociatiile de pacienti avertizeaza asupra riscului de disparitie a peste 120 de produse farmaceutice

31/01/2017

Producatorii de medicamente si asociatiile de pacienti avertizeaza asupra riscului de disparitie a peste 120 de produse farmaceutice

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/producatorii-de-medicamente-si-asociatiile-de-pacienti-avertizeaza-asupra-riscului-de-disparitie-a-peste-120-de-medicamente/

MEDICAMENTE

Producatorii de medicamente trag din nou un semnal de alarma, ca de pe piata din Romania vor disparea 123 de produse farmaceutice, daca se ia in considerare reducerea cu 35% a pretului medicamentelor inovative care ies de sub protectia brevetului.

“Sistemul de asigurari de sanatate nu va face niciun fel de economie din acea scadere cu 35% a preturilor medicamentelor care au iesit de sub protectia brevetului. Singurii care sunt afectati sunt pacientii fiindca multe din acele medicamente vor disparea si bineinteles si producatorii de medicamente fiindca vor fi pusi in situatia sa faca fata la niste situatii dificile. Nu este usor sa ai pacientii care umbla dupa un medicament si sa le spui ca nu mai poti sa le comercializezi din motive economice. Este o analiza facuta in vara anului trecut care arata ca sunt undeva in jurul la 123 de medicamente care sunt cu risc de disparitie de pe piata si care ar putea sa afecteze undeva a 800.000 de pacienti pe foarte multe arii terapeutice. Cele mai cunoscute sunt bolile cardiovasculare, medicatia aparatului respirator, medicatia sistemului nervos central, medicatia aparatului musculo-scheletic”, a declarat Dan Zaharescu, Directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), potrivit Agerpres.

Si presedintele Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Autoimune, Rozalina Lepadatu, a spus ca “foarte multe medicamente” vor disparea de pe piata in cazul scaderii cu 35% a preturilor.

De asemenea, potrivit presedintelui Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, Radu Ganescu, vor exista efecte negative pentru bolnavi.

“Pentru pacienti, efectele sunt negative. Asa cum am spus, in ultimii ani, romanii au acces din ce in ce mai putin la medicamente. Din Romania pleaca foarte multe medicamente si presupun ca toata lumea stie ca exista un site la MS si ANMDM unde zilnic apar noi medicamente care dispar de pe piata romaneasca”, a afirmat Ganescu potrivit sursei mentionate.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Solidaritatea Sanitara: 23% din munca unui medic dintr-un spital Covid este neplatita

Managerul SJU Bistrita: Dati drumul la tratamentul antiviral din zona de prespital

ECDC: Sezonul gripal ar putea fi unul sever

Arafat: Solidaritatea pe care o vedem ne face sa simtim ca suntem cu prietenii alaturi

Un medic propune ca antiviralul Favipiravir sa poata fi cumparat din farmacii